Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odvážný strážník Josef se v Liberci vrhl do hořícího baru: Nádherné poděkování od primátora

Autor: jel - 
26. února 2024
17:57

Josef Konývka je členem Městské policie Liberec a 29. ledna jako první dorazil k velkému požáru baru Black Panther. Nezaváhal a vrhl se do ohnivého pekla, aby zjistil, zda uvnitř někdo nezůstal. Našel dvě ženy, které oheň uvěznil v zadní místnosti, zůstal s nimi až do příjezdu hasičů. Za odvážný čin si vysloužil ocenění. Krásná slova o statečném strážníkovi pronesl nyní také primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Obrovský požár baru vypukl v pondělí 29. ledna. Podle svědků jej zapálil jeden z návštěvníků. Policisté později zadrželi podezřelého a ten skončil ve vazbě. Muž je obviněný ze zločinu obecného ohrožení a pokusu o vraždu. Hrozí mu až výjimečný trest.

Josef Konývka k požáru osudný den dorazil jako první. „S nasazením vlastního života se vplazil dovnitř pod hranicí kouře a začal mluvit se dvěma dívkami uvězněnými ohněm v zadní místnosti. Radil jim, co mají dělat, ať si lehnou na zem, kde lze ještě dýchat,“ popsala situaci mluvčí libereckých strážníků Daniela Bušková. Za svůj odvážný čin si policista vysloužil medaili Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Ocenili ho také zastupitelé města a primátor osobně. Ten pronesl krásné poděkování a ostatní členové vedení města strážníkovi zatleskali. „Děkuji vám jménem všech zastupitelů i za sebe. Váš zásah byl mimořádný a perfektní. Kromě práce u městské policie jste při zásahu zúročil také vaše zkušenosti a znalosti z působení u dobrovolných hasičů v Rynolticích. Děkuji vám za vaši práci a odhodlání,“ řekl Jaroslav Zámečník.

Video  V centru Liberce hořela restaurace, zranilo se 14 lidí.  - HZS Libereckého kraje
Video se připravuje ...

 

MADONNA ( 27. února 2024 00:08 )

Je to frajer 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Jiří Bárta ( 26. února 2024 20:17 )

Není třeba slov. Palec nahoru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání