Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Útočník v metru zastřelil muže: Zranil také dívku (14), je na útěku

Útočník v metru zastřelil muže: Zranil také dívku (14), je na útěku (ilustrace)
Útočník v metru zastřelil muže: Zranil také dívku (14), je na útěku (ilustrace)  (Autor: Reuters)
Aktualizováno -
13. února 2024
07:10
Autor: ČTK - 
13. února 2024
05:50

Při pondělní střelbě v newyorském metru vyvolané sporem dvou skupin mladých lidí zemřel jeden člověk a pět dalších bylo zraněno. S odvoláním na policii o tom informují americká média. Střelce podle nich policisté zatím nedopadli. Zranění čtyř lidí jsou vážná, uvedla policie podle agentury AP.

Střelbou podle policie vyvrcholil spor dvou skupin mladíků na nástupišti jedné ze stanic ve čtvrti Bronx během odpolední dopravní špičky okolo 16:30 místního času (22:30 SEČ). Web listu New York Post uvedl, že zaznělo nejméně deset výstřelů a obětí je 34letý muž, který s hádkou neměl nic společného. Postřelena byla 14letá dívka, o rok starší chlapec a tři dospělí ve věku 28, 29 a 71 let.

„Nemyslíme si, že šlo o náhodnou střelbu,“ řekl novinářům šéf newyorské dopravní policie Michael Kemper. Policisté nevylučují, že střelců bylo více. Po pachateli či pachatelích zatím pátrají.

New York v posledních letech zaznamenává pokles násilné kriminality i počtu vražd, který předtím vzrostl v době pandemie covidu-19. Lidí zraněných či usmrcených střelbou loni proti roku 2022 ubylo o 39 procent. Počet zastřelených v metru se snížil z předloňských deseti na pět. 

Video  Mladík střílel plynovkou do zastávky plné lidí  - městská policie Praha
Video se připravuje ...

 

Miloslav Podhola ( 13. února 2024 14:07 )

USA nás vzor
Když sledují Krimizpravy má Primě, tak se zdá, že někteří naši občané a zde žijících cizinci, se snaží USA dostihnout!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání