Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapec (5) zřejmě zapálil byt: Hrál si se zapalovačem

Autor: štt - 
29. listopadu 2023
13:45

Slovenští hasiči v pondělí likvidovali požár panelového domu ve městě Detva. Hořet začalo v jednom z vrchních bytů, kde se v tu dobu nacházela jednaosmdesátiletá důchodkyně a její tři malá vnoučata. Všechny čtyři z hořícího pekla zachránil otec dětí. Jeho matka se nachází ve vážném stavu.

Čtyřletá Miška, pětiletý Sebastián a šestiletá Emka trávili večer se svou babičkou Zuzanou, která je na invalidním vozíku. Děti si hrály v pokojíku, kde požár nejspíše vznikl. Chlapec se měl totiž svému otci svěřit, že si hrál se zapalovačem.

Když se bytem začal linout dým, Marián (51) vykopl dveře, zachoval klidnou hlavu a všechny své příbuzné dostal do bezpečí. Hasiči nakonec museli evakuovat celý dům. Zhruba padesát obyvatel strávilo pondělní noc mimo svůj domov. Někteří skončili v péči lékařů. Mezi ně patří i seniorka Zuzana, která byla převezena na JIP do nemocnice ve Zvolenu.

Shořet měl celý dětský pokoj a část obýváku. Tuto zprávu potvrdila policejní mluvčí Mária Faltániová.  „Škoda byla odhadnuta na necelých 2 660 eur,“ uvedla. To je asi 64 000 korun.

Novináři z deníku Nový čas vyzpovídali obyvatele domu. „Z bytu bylo často slyšet křik, pláč a občasné vulgarity,“ řekl jeden ze sousedů, který si nepřál být jmenován.

Video  Slovenští hasiči likvidovali požár panelového bytu ve městě Detva.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání