Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drama na sídlišti v České Lípě: Školák (15) si vyrobil zbraň a postřelil chodce!

Autor: pma - 
21. listopadu 2023
10:11

Teprve patnáctiletý školák je podezřelý z toho, že v sobotu postřelil podomácku vyrobenou zbraní chodce na sídlišti v České Lípě. Poraněný muž skončil v nemocnici. Mladíka zadržela policie.

„V současné době v České Lípě šetříme případ, v rámci kterého jsme již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Vzhledem ke skutečnosti, že účastníkem tohoto trestního řízení je mladistvá osoba, nebudeme dle zákona k tomuto případu poskytovat žádné další informace,“ potvrdila vyšetřování případu pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Incident se stal v sobotu na jednom ze sídlišť v České Lípě. Podle všeho teprve patnáctiletý mladík vystřelil z jednoho z bytů směrem na ulici. Projektil zasáhl chodce, který šel v osudnou chvíli kolem panelového domu. Zraněného muže, který utrpěl zásah do nohy, nalezli přivolaní záchranáři v kaluži krve vedle zaparkovaných aut. 

Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michala Georgieva utrpěl postřelený středně těžká poranění. Při převozu do nemocnice byl ale při vědomí. 

Okolí místa, kde byl muž postřelen, policie uzavřela. Pátrala nejen po projektilu, ale i po střelci. Patnáctiletý chlapec byl nakonec kriminalisty zadržen. Známí mladíka se svěřili s tím, že měl podezřelý ve střelných zbraních velkou zálibu. „On si vyráběl vlastní zbraně, kolikrát nám to ukazoval, byl v tom docela dobrý,“ sdělila televizi kamarádka teenagera. Právě podomácku vyrobenou zbraní měl podezřelý mladík chodce postřelit. 

Video  Brněnští strážníci zadrželi opilce, vybaveného maketou skutečné zbraně. Mířil s ní na lidi.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 21. listopadu 2023 19:18 )

Rodiče zavřít.
Jeden i druhý rodič asi peknej kre 10

w.mojko ( 21. listopadu 2023 12:55 )

To si berrie vzor z tej úžasnej Ameriky, kde je Raj na zemi... všade (kultúra, médiá, hry,,,) plno násilia, a deti si z takých "hrdinov" berú vzor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání