Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Houbařský bermudský trojúhelník na Slovensku? V Záhoří se ztratili tři houbaři během dvou dnů

Autor: jel - 
18. listopadu 2023
11:02

V regionu Záhoří na západě Slovenska mizí v lese houbaři. Během dvou dnů museli policisté z okresu Senica hledat hned několik milovníků hub. Ti se zatoulali v tamních lesích a nemohli najít cestu ven. Všechny se naštěstí podařilo v pořádku vypátrat.

O záhořském „bermudském trojúhelníku“ informovali na sociální síti policisté z Trnavského kraje. Uvedli, že prvním ztraceným byl šestasedmdesátiletý muž, který si vyrazil na houby za obcí Borský Mikuláš. Senior měl bohužel pouze starý telefon bez dat a GPS. Naštěstí policistka, která případ ztraceného muže řešila, dobře tamní les znala, a tak s mužem po telefonu prošla celou trasu od zaparkovaného auta až k místu, kde se nacházel. Díky tomu, se ho pak pátrací skupině podařilo najít. Celá akce trvala asi dvě hodiny. 

Hned následující den museli policisté opět do lesů. V lokalitě Lakšárská Nová Ves se ztratila paní Magdaléna se synem. Ztracená žena poslala policii fotografii místa, kde se nacházejí. Místní myslivec poznal tamní posed a policii ke ztracené dvojici dovedl. 

Tentýž den se ztratila ještě další houbařka. Žena (85) z Bratislavy si vyrazila na houby s vnučkou. V lese se ale rozdělily a seniorka se ztratila, zavolala proto 158. Nakonec jí pomohl kolemjdoucí muž.

V galerii se podívejte na skvělé houbařské úlovky našich čtenářů.

Video  Jak najít mezi ryzci skutečné krále chutí  - Videohub
Video se připravuje ...

Eva Komárková ( 18. listopadu 2023 21:02 )

Nejlepší jsou podpapírníky

Eva Komárková ( 18. listopadu 2023 21:01 )

Tak jí nechám doma a z mochomůurek jí udělám smaženici a je jasná. 🍄

mrkevmrkev ( 18. listopadu 2023 17:48 )

Tak i ve středověku se chudině dovolovalo sbírat houby a lesní plody. Houby byly maso chudých. Ona i procházka po lese a vyčištění si hlavy od stresů, má něco do sebe a člověk udělá něco pro svůj duševní klid a zdraví.

jaja1973 ( 18. listopadu 2023 16:17 )

Senec je pri Bratislave. Senica je Záhorie pri moravských hraniciach

Karl Vaako ( 18. listopadu 2023 15:52 )

povedal by som , že to bol skôr okres Senica, Senec je dosť ďalej na východ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání