Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krutá smrt mladé Šarloty: Přítel Daniel ji týral? Soud ho poslal do vazby

Autor: rc - 
14. listopadu 2023
13:04

V pátek 10. listopadu slovenské Nové Město nad Váhom šokovala smrt jednadvacetileté Šarloty. Nalezli ji mrtvou v bytě jejího partnera Daniela (23). Právě jeho policie zadržela a následně obvinila z obzvláště závažného zločinu vraždy. Šarlotu měl údajně bít pěstmi do hlavy a škrtit. Mladík stanul před Okresním soudem v Trenčíně, který ho poslal do vazby.

V pondělí 13. listopadu stanul před Okresním soudem v Trenčíně Daniel obviněný z vraždy partnerky Šarloty. „Na základě pořízených důkazů, ochoty svědků přispět k objasnění tohoto skutku a předběžné zprávy soudních znalců o provedené pitvě, považoval vyšetřovatel za dostatečně prokázané, že poškozené úmyslně způsobil smrt její třiadvacetiletý přítel. Ten měl poškozenou úmyslně usmrtit kombinací úderů pěstmi do hlavy a škrcením,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru Trenčíně Kateřina Kuzmová pro slovenskou TV JOJ.

Soud ho poslal do vazby

K soudu se obviněný dostavil v teplákové soupravě a obličej si zakrýval papíry. Jak uvádí slovenský deník Nový Čas, po hodině soudního jednání padl verdikt. „Obviněný byl vzat do vazby a naše strana nepodává odvolání vůči vzetí do vazby,“ řekl Danielův obhájce Marián Galbavý. Podle výše zmíněného deníku obviněný u soudu odmítl vypovídat. 

Hádka na schodech

Sousedé prozradili, že z bytu byl často slyšet křik. Podle svědků Daniel Šarlotu mlátil. „Nejednou jsme volali policisty. Byla jsem přitom, když Šarlotku shodil ze schodů a utíkal před policisty. V ten den se rozešli, ale ona se k němu opět vrátila, i když zbil jejího otce i ji. Doufám, že ten narkoman shoří v pekle,“ řekla jedna ze sousedek pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ

Anketa

Chrání zákony dostatečně oběti domácího násilí

Ano, záleží na vymáhání současných zákonů
Ne, v některých ohledech by se měly zpřísnit
Ochrana obětí domácího násilí by měla být mnohem komplexnější a zákony přísnější

Osudný večer se měl prý Daniel pohádat s dalším mladíkem. Dokonce se měli poprat. „Ona na chodbě křičela, aby se nebili. Potom, co jsme na ně se sousedem křičeli, že zavoláme policii, pak nastalo hrobové ticho,“ vypověděl svědek.

Co se pak dělo za zavřenými dveřmi bytu, sousedé nevědí. Na tísňovou linku volal Daniel ráno s tím, že se jeho přítelkyně nehýbe a nedýchá. Poté, co na místo přijeli záchranáři, už ale nemohli Šarlotě pomoci.

Video  Daniela obvinili z vraždy jeho přítelkyně Šarloty. Soudce ho poslal do vazby.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání