Poslední sbohem milovníkovi zpěvu ve středu odpoledne dala rodina, blízcí a plný kostel lidí, kteří přišli uctít jeho památku. Zádušní mše se konala v kostele v obci Lipovník, kde se Pátrovič narodil. 

„Měl tady oslavu osmdesátin a tehdy mi řekl, že se mu vrátila rakovina. Měl možnost operace, ale řekl, že už je smířený a už přišel čas odejít z tohoto světa,“ prozradil kněz, který dojemně zavzpomínal na pana Pátroviče, jak mu mnozí říkali.

Video
Video se připravuje ...

ČSMT: Tohle má být Pátrovičův bratr? Šok pro moderátory! FTV Prima

Zpěvákovi na poslední cestu zahrála živá dechová hudba z Bojné, která byla součástí smutečního obřadu. Právě s nimi paradoxně chodíval zpívat na pohřby. Místo věčného odpočinku našel na místním hřbitově. S láskou a se slzami v očích na něj vzpomíná hlavně milovaná manželka, kterou oslovoval Mánička.

Ambiciózní a neúnavný zpěvák byl v soukromí starostlivým a oddaným otcem, dědečkem i pradědečkem. Pro svou rodinu by se rozdal! S ní trávil i poslední chvíle. „Zemřel na srdeční zástavu doma v Prievidzi v kruhu nejbližší rodiny,“ uvedl v den úmrtí na sociální síti manažer zpěváka Dominik Papala.        

Na pohřeb nepřišel nikdo z poroty nebo moderátorů Talentu, ale televize Joj, kde se show vysílá, poslala velký věnec. Před kostelem byla spousta věnců z bílých květů se vzkazy na stuhách. 

Jméno Pátrovič se stalo legendární, že v show Česko Slovensko má talent po něm pojmenovali cenu – Zlatý Pátrovič.

Fotogalerie
20 fotografií