Karel Štědrý patřil mezi věrné typy mužů. I když se kolem něj na první pohled motaly samé ženské, on sám za žádného svůdce neplatil. A to ani přesto, že byl za svůj život celkem třikrát ženatý. Se svou první manželkou Janou Plodrovou se seznámil na plovárně v Podolí v době, kdy mu bylo čerstvých osmnáct. Byla to láska na první pohled, ale dva roky před rodiči tajil, že má vážnou známost – Jana totiž byla mnohem starší a navíc rozvedená, což byl v té době vážný škraloup.

Když však Jana po čtyřech letech randění otěhotněla, věděl, že mu nyní už rodiče v cestě stát nebudou. Porodila mu dvě dcery, které Karel pojmenoval podle svých nejoblíbenějších hitů Waldemara Matušky (†76), blízkého přítele a kolegy ze Semaforu: Zuzana a Tereza. Manželství bylo šťastné bohužel jen do doby, než Jana onemocněla rakovinou. Zatímco se léčila, Karel se staral o dcery a trpělivě čekal, až se jeho choť vrátí domů.

Nevrátila se. „Jana pro mě byla žena na celý život. Počítal jsem s ní. Nikdy bych se s ní nerozvedl. Po tom dvacetiletém manželství jsem ovdověl. Terezce bylo 13, Zuzce 18, a já se stal mámou i tátou dohromady,“ přiznal pak po letech Štědrý v pořadu 13. komnata.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Karel Štědrý (†80), pěvecká legenda, herec i kamarád Karla Gotta Blesk TV

Nevzdal to a oženil se podruhé. Okouzlila ho krasobruslařka Eva Vondrušková, mimochodem matka bývalé moderátorky televize Nova Nicol Lenertové (48). Podle svědectví jeho dcer bylo tohle manželství rozhodně špatný nápad a dívky svou macechu nemohly vystát. Novomanželé si prý navíc nerozuměli ani mezi sebou a údajně ho měla jeho novopečená žena několikrát přetáhnout deštníkem po zádech. Není tedy divu, že celý vztah trval velice krátce a záhy se rozpadl. Nelibě to tak nesla hlavně dcera Vondruškové Nicol, která si náhradního tatínka, vyhlášeného gentlemana, velice oblíbila.

Křehká duše umělcova našla pochopení až u přítelkyně jednoho svého kamaráda. S Evou Kicperovou (64) si začali tajně telefonovat, zamilovali se a záhy došlo na zásnuby. Věkový rozdíl dvacet jedna let je nijak neomezoval. Den před svatbou se pak budoucí manželé dozvěděli, že čekají společného potomka – syna Karla (38), jenž je dnes výtvarníkem. Spolu pak žili až do Štědrého smrti.

Eva mu věrně stála po boku v době, když se pustil do podnikání (rozjel v České republice prodejní nápojové automaty, díky čemuž se posléze stal milionářem) a neměl vždycky úplně vyřešenou finanční stránku věci, když měl problémy se srdcem, i tehdy, když bojoval s rakovinou. Pak se k jeho zdravotním problémům přidala i vážná Alzheimerova choroba. Blízký kamarád Karla Gotta (†80), co zazářil ve filmech Kdyby tisíc klarinetů nebo Noc na Karlštejně, naposledy vydechnul v brzkých ranních hodinách.

Fotogalerie
61 fotografií