Před dvěma roky ve  Všeobecné fakultní nemocnici v Praze podlehl Ladislav Štaidl koronavirové nákaze. Ve špitále nedaleko svého bydliště ležel od 7. ledna. Tam ho přivezla sanitka poté, co se mu doma začalo špatně dýchat, a syn Artur (26) raději zavolal na pomoc zdravotníky. Slavný hudebník byl okamžitě umístěn na oddělení ARO, kde mu byla poskytnuta ta nejlepší péče. Jeho stav byl ovšem kritický - i proto, že se nacházel ve věku 70+, díky čemuž spadal do té nejrizikovější a nejohroženější skupiny lidí. A ani fyzicky nebyl na sto procent v kondici.

Před dvaceti lety totiž kvůli karcinomu v krku musel podstoupit operaci a ozařování, před lety také přišel o jednu ledvinu. A to s jeho imunitou notně zamávalo. Vzhledem k nemocem, které dříve prodělal, měl muž, jenž měl nelichotivou nálepku „normalizačního hudebníka“, z covidu velký strach. Poctivě proto dodržoval všechna nařízení. Například nikdy neodkládal roušku, dokonce, ani když sám cestoval ve svém autě. Nikam moc nechodil, a když už se dotýkal věcí v obchodě či na chodbě domu, kde bydlel, používal rukavice. Svého jezevčíka dokonce venčil jen na zahrádce u domu.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek! Mall.tv

A přece jej zákeřná nemoc dostihla. Oplakávali jej pak nejenom fanoušci, kolegové z umělecké branže, jeho zdrcené děti Jiří (48), Jana (46), Karolína (40) a výše zmiňovaný Artur, ale i bývalá manželka Anna (76), současná partnerka Michaela... a celá řada milenek. A těch, jak Štaidl prozradil ve své knize Víno z hroznů, nebylo málo. Přítelkyně lovil  převážně v showbyznysu a patřila mezi ně Pavlína Filipovská (81), Ivana Trumpová (†73), Jitka Zelenková (72), Yvonne Přenosilová (75), Zora Jandová (64) nebo Dara Rolins (50).

Mnohé své milenky přežil, například Evu Pilarovou (†80) či Ivetu Bartošovou (†48), se kterou měl nejmladšího syna - a s níž dokonce jednu dobu plánoval i společnou sebevraždu, jelikož mu vadila hanba, kerá na něj a Ivetu dopadla po Ivetině podivném údajném únosu Romanem Třískou (52). Přestože nebyl typickým hezounem, měl charisma, talent a styky s významnými osobnostmi. A také velké podnikatelské nadání - úspěšně podnikal na trhu s nemovitostmi, prodával umění a „majlant“ vydělal i na prodeji popcornu, který jednu dobu dodával snad do všech kin.

Fotogalerie
39 fotografií