Sebevědomý nezmar Jozef Pátrovič patřil mezi stálice pořadu Česko Slovensko má talent – účastnil se ho totiž hned několikrát. Neodradily ho ani zdrcující kritiky poroty a fakt, že po něm posměšně pojmenovali cenu pro nejhorší soutěžící a nejméně povedené výkony, které říkali „soška zlatého Pátroviče“. Do dalších ročníků se ale tento muž, původně řidič autobusu, už nikdy znovu nepřihlásí. Ve věku 82 let totiž zemřel, jak potvrdil i starosta obce Lipovník, odkud Pátrovič pocházel.

Jeho smrt pak záhy okomentoval obávaný kat této soutěže, hudební producent (s lechtivou minulostí...) Jaro Slávik (49). „Na prahu sedmdesátky si řekl, že bude slavný. A byl. S Jožem odchází kus naší televizní relace. Odpočívej v pokoji,“ napsal na instagram. Jeho slova dojala nejenom zástupy fanoušků, ale i jeho kolegy z umělecké branže – reagovala na ně například zpěvačka Daniela Nízlová (37) z uskupení Twiins a přesdílela je zpěvačka a zároveň Jarova kolegyně z poroty Marta Jandová (49).

Video
Video se připravuje ...

Arogantní ješita Pátrovič pošesté v Talentu! Bílá v šoku! Zpíval jako Bůh! FTV Prima

Nezapomněl na něj ani herec Jakub Prachař (40), jenž jednu dobu působil jako moderátor Talentu. „Byl to démon. Já se na něj vždycky těšil,“ svěřil se na sociální síti. „Patřil do naší show a myslím, že ho to bavilo. Šťastnou cestu, Jožko,“ vzkázal mu do nebe. A připomněl ho i pozdější moderátor herec David Gránský (31). „I kdybys měl sbohem dát... RIP, Jozef Pátrovič,“ napsal k zákulisním záběrům z natáčení, na nichž nezdolný Jozef zpívá píseň Jdi za štěstím.

Fotogalerie
31 fotografií