Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladá Britka podlehla anorexii: Zemřela šest týdnů po porodu

Autor: hpe - 
3. listopadu 2023
15:57

Britka Amelia Smithová (†23) zesnula na konci šestinedělí. V roce 2021 podlehla komplikacím spojenými s anorexií, kterou v minulosti trpěla. Zůstaly po ní dvě malé děti a truchlící manžel.

Ve středu 2. 11 koroner Graham Jackson podle deníku Daily Mail konstatoval, že mladá kosmetička trpěla anorexii dlouhou dobu. Stejně tak trpěla nízkou hladinou draslíku a byla hospitalizována i v průběhu svého těhotenství. Tablety draslíku jí pak byly předepsány k domácímu užití.

Partner Tom Mooney si měl se svou milovanou vyjít den před její smrtí na večeři. Už tehdy, když se vrátili domů, nebylo Amélii vůbec dobře a bolelo ji břicho, což je samo o sobě u osob trpících anorexií běžnou záležitostí. Z toho důvodu se pár rozhodl nevěnovat tomu příliš pozornost. To se ukázalo jako fatální chyba.

Její partner uvedl, že šli oba spát zhruba po půlnoci s tím, že Amelii už břicho tak nebolí. V půl sedmé ráno pak Tom zaslechl, jak se jeho partnerka ze spánku zhluboka nadechuje. Amélii se vydal vzbudit.

Nereagovala však na nic a tak se muž rozhodl zavolat záchranou službu. Přes všechny pokusy ženu oživit byla posléze na místě prohlášena za mrtvou. Toxikologie ukázala, že Amelia v sobě v době smrti neměla žádné drogy ani alkohol.

Dle koronera Grahama zemřela na selhání srdce způsobené arytmií a to i přesto, že měla srdce morfologicky normální. Pravým důvodem, ale jak se dál domnívá je, její dlouhý boj s anorexií.

Video  Úspěšná foodblogerka přiznala anorexii: Váha jí ukázala 43 kilogramů!  - Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

 

KozaRoza1 ( 5. listopadu 2023 10:14 )

Zase něco, co se stalo před lety? . Za to dostávají redaktoři zaplacené? .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání