Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zemřela dlouholetá bojovnice s anorexií Natálie: Ve 23 letech vážila pouhých 20 kilo

Autor: VaB - 
7. října 2023
15:06

Po osmi letech trápení i nadějích, které se nenaplnily, zemřela známá bojovnice s anorexií Natálie Hricová. Bylo jí pouhých 23 let. Zákeřná nemoc jí sužovala tak moc, že poslední dobu vážila jen děsivých 20 kilogramů. Přátelé dlouhé roky věřili v zázrak, že se Natálie uzdraví. Sama Hricová na sociálních sítích lidem sdílela svůj boj s nemocí a upozorňovala na to, že by ji nikdo neměl podceňovat.

Pod přezdívkou BlondeNatali sdílela Natálie Hricová na sociálních sítích svůj boj s anorexií. Se zákeřnou nemocí zápasila dlouhých osm let, v poslední době vážila pouhých 20 kilogramů při výšce 160 centimetrů. Její stav se ale v poslední době začal zhoršovat. Na Instagramu uvádí, že její nejnižší váha byla 19,5 kilogramu.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

O úmrtí 23leté Natálie informovala její kamarádka Gabriela. „Natálka včera prohrála svůj dlouhý boj s anorexií. Bylo jí pouhých 23 let. Dlouhé roky jsme všichni věřili na zázrak, že se z toho dostane. Anorexie byla silnější,“ napsala se souhlasem Natáliiny maminky.

Ta zároveň doufá, že příběh její dcery pomůže ostatním. „Všechny moc prosím, neberte poruchy příjmu potravy na lehkou váhu. A prosím vás všechny, řešte svoje problémy včas,“ apeluje Gabriela. Anorexie je porucha příjmu potravy, která u postiženého výrazně omezuje množství konzumovaného jídla.Po osmi letech trápení i nadějích, které se nenaplnily, zemřela známá bojovnice s anorexií Natálie Hricová. Bylo jí pouhých 23 let. Zákeřná nemoc jí sužovala tak moc, že poslední dobu vážila jen děsivých 20 kilogramů. Přátelé dlouhé roky věřili v zázrak, že se Natálie uzdraví. Sama Hricová na sociálních sítích lidem sdílela svůj boj s nemocí a upozorňovala na to, že by ji nikdo neměl podceňovat.

Nemoc se poměrně brzy projeví například extrémní vyhublostí a zvýrazněním kostí pod kůží. Tyto příznaky měla i samotná Natálie. Tělo postupem s velkým úbytkem tělesné hmotnosti, neustálým hladem nebo častým zvracením přestává správně fungovat.  

Natálko. Všem nám moc chybíš. Je mi tak moc líto, že to skončilo takhle. Posílám ti tam nahoru velké objetí,“ dodala na závěr zarmoucená Gabriela, která Natálii dlouhodobě velmi podporovala. I ona sama roky s anorexií bojovala.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

1pravda1 ( 9. října 2023 10:51 )

pokud chce někdo spáchat sebevraždu - tak je odvezen na psychiatrii, pokud někdo chce spáchat sebevraždu vyhladověním - 20 kg má pětileté dítě, tak nic? Kdyby to byla moje dcera a měla tuto nemoc, tak je přece záchrana - výživa do žíly a případně do umělého spánku, když se brání, lidé přežijí na žilní výživě i v komatu roky... možná by potom se její stav zlepšil... dívat se na pomalé umírání bych jako rodič nedala... chápu, že je to duševní nemoc, kdy mozek nedovolí jíst - proto se tomu také říká mentální anorexie, ale přece lékaři vědí, že se na tuto nemoc umírá...

andreas ( 8. října 2023 12:57 )

Jste trochu mimo, je to psychická porucha - člověk /dítě/ jelikož to začíná v pubertě většinou... jak psychiatři to nezvládli - musí sám chtít a přepnout si v hlavě... vůbec ne bezpečně léčitelná... a pak pletete si pojem psychiatr a psycholog /psychiatr se snaží medikací - předepisuje léky a psycholog se snaží sezením, rozhovorem /

bizon_pepa ( 8. října 2023 05:05 )

Otázkou je, zda k psychiatrovi opravdu chodila.

turista.z. ( 8. října 2023 00:43 )

Priznam se, ze kdyz se divam na ni na fotkach, to jeji lićeni, make up,
...
Stale tam vidim zoufalou snahu "libit se'
To nekde nejaky psycholog neco zvoral.

turista.z. ( 8. října 2023 00:31 )

Zajimave je, ze psychiatri to nezvladli. Jsou leky, diky kterym ten kriticky moment preklenou, a potom okamzite psychology nasadit.
Poćital jsem s tim, ze tahle nemoc je uż dneska bezpećne lecitelna, na rozdil od rakoviny.. viz.. Patricie...

Zobrazit celou diskusi