Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záhadná smrt chlapce (†11) v Jičíně: Policie vyšetřování po půl roce odložila

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
18. srpna 2023
12:27

Půl roku vyšetřovali krajští kriminalisté smrt jedenáctiletého chlapce z Jičína. Existovalo podezření, že zemřel při plnění velmi nebezpečné výzvy ze sociálních sítí. Po několika měsících ale případ odložili, nezjistili souvislost s výzvami na TikToku. 

K tragédii v Jičíně došlo na začátku roku. Jedenáctiletý chlapec chodící do páté třídy měl údajně zemřít po nebezpečné výzvě na sociální síti TikTok. Podle serveru iDnes se mělo tehdy jednat o výzvu Blackout Challange v tom, jak dlouho se dokáže škrtit.

Případem smrti dítěte se zabývali krajští kriminalisté, kteří v kraji vyšetřují většinou ty nejzávažnější trestné činy jako například vraždy. Prošetřování a vyšetřování jim zabralo dohromady půl roku. „V rámci trestního řízení jsme provedli celou řadu úkonů, kdy ze získaných důkazů nebyla prokázána souvislost mezi úmrtím a zmíněnou „výzvou“ na sociálních sítích. Na úmrtí neměla podíl ani jiná osoba,“ uvedla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Boj o život

Policie tedy případ odložila, s ohledem na věk dítěte a rodinu ale neuvedli žádné další podrobnosti. Ani to, jak tedy chlapec nakonec zemřel. O jeho život na začátku února bojovali záchranáři včetně kolegů z letecké záchranky. Bohužel marně.

Video  Jak zemřela Terezka Čermáková? Soucit k její matce se brzy změnil v nenávist  - Videohub
Video se připravuje ...

UFO1 ( 9. září 2023 10:35 )

podivné informování veřejnosti, každý si udělá vlastní soud,velmi nebezpečné...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání