Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smrt psa v rozpáleném autě v Hluboké nad Vltavou: Policisté obvinili majitele!

Autor: VaB - 
1. listopadu 2023
10:50

Jihočeská policie obvinila muže a ženu ze smrti psa Démona. Majitelé ho měli  v létě nechat v autě, které stálo na přímém slunci před zoo Hluboká nad Vltavou. Pes několik desítek minut enormně trpěl, nakonec i přes veterinární pomoc zemřel.

Zpráva o smrti psa Démona, kterého měli nechat majitelé v rozpáleném autě v Hluboké nad Vltavou, obletěla republiku v červenci letošního roku. Psa ve zbídačeném stavu si všiml kolemjdoucí Marcel Čada, který dokonce i natočil, jak zvíře ve voze trpělo. Jeho přítelkyně následně zavolala policii.

Majiteli byl Adam H. a Markéta P., kteří si s dětmi přijeli prohlédnout zvířata v tamní zoo. Psa, kterého si vzali s sebou, nechali v autě. To zaparkovali na parkovišti přímo na sluníčku, tou dobou byla venkovní teplota kolem 28 stupňů celsia. V autě tak mohlo být mnohonásobně víc.

Případem se zabývali českobudějovičtí kriminalisté, kteří případ koncem října uzavřeli. „Českobudějovičtí kriminalisté obvinili dvojici, muže a ženu, kteří v polovině července ponechali psa ve vozidle na parkovišti u zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Pes následně uhynul,“ informoval mluvčí policie Jiří Matzner.

Dvojice se k autu vrátila až po několika desítkách minut, údajně zvíře co patnáct minut chodili kontrolovat. „K vozidlu se vrátili až po několika desítkách minut, zbědovaného psa z vozidla vysvobodili, bohužel pes i přes následnou péči poskytnutou veterinářem na následky dehydratace a selhání orgánů v nočních hodinách u veterináře uhynul,“ dodal Matzner.

Vyšetřovatel dvojici obvinil ze zanedbání péče o zvíře, jaký trest ale muži a ženě hrozí, neuvedli.

Video  Majitelé psa šli do zoologické zahrady a v rozpáleném autě nechali pejska Démona.  - se svolením Marcela Čady
Video se připravuje ...

Renata Svačinová ( 2. listopadu 2023 19:14 )

Co na to říct takový lidí nemají rozum prostě nechápu každý rok se o tom píše a mluví v létě že nemají nechat zvířata a děti samotné v autě máme taky psa bígla 16.pul a nikdy mě to v životě ne napadlo udělat vždy když jsme někam chtěli jet tak nám ji pohlídali prarodiče vždy se najde nějaké řešení ale oni to vůbec neřešili jaké můžou být potom následky

Donna ( 1. listopadu 2023 17:32 )

Další směšný trest na obzoru ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání