Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zfetovaný motorkář na Olomoucku policistům neujel: Se strojem vjel do pole a spadl

Autor: VaB - 
31. října 2023
16:31

Další motorkář se pokoušel ujet policistům, daleko ale neujel a nakonec skončil v poutech. Tentokrát šlo o 37letého řidiče se zákazem řízení. Navíc byl pod vlivem drog. Z Drahanovic na Olomoucku ujížděl na Slatinice, během své zběsilé jízdy ale vyjel do pole…

Ve čtvrtek si hlídka policistů v Drahanovicích všimla motorky, kterou se rozhodli zastavit. Řidič Kawasaki ale začal ujíždět, jeho rychlost na silnicích mezi vesnicemi dosahovala až 180 kilometrů za hodinu.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

„Za Slatinicemi však nezvládl řízení, sjel do pole a během pokusu o návrat zpět na vozovku, upadl do trávy. Po pádu vstal a chtěl z místa utéct. Policisté jej však za použití hmatů a chvatů zpacifikovali,“ popsala policistka Petra Vaňharová.

Video  Policistům na Olomoucku ujížděl řidič sportovní motorky. Po jízdě po poli spadl na zem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Když si pak policisté proklepli, koho to vlastně zastavili, zjistili, že jde o řidiče, který má zákaz řízení. „Na výzvu policistů se podrobil orientačnímu testu na drogy, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Následně podstoupil lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Alkohol u něj vyloučila provedená dechová zkouška,“ dodala Vaňharová s tím, že muže pak převezli na policejní služebnu.

Jiří Zvěřina ( 31. října 2023 19:39 )

To může být rád, že ho rovnou nezastřelili, jak mají ve zvyku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání