Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavel s manželkou Evou v továrně na flanelky. Na Olomoucku zavítal i mezi žáky či vojáky

Aktualizováno -
31. října 2023
09:46
Autor: ČTK - 
31. října 2023
07:05

Prezident Petr Pavel dnes zakončuje dvoudenní návštěvu Olomouckého kraje. V jesenické firmě, kam přijel i s manželkou Evou, zavítal do továrny na flanelky. Navštívil i základní školu ve Vápenné na Jesenicku a absolvoval prohlídku Ruční papírny ve Velkých Losinách na Šumpersku, poté se přemístil zpět do Olomouce, kde svou návštěvu v pondělí začal. Program v Olomouckém kraji, kam zamířil od svého zvolení poprvé, zakončil setkáním s vojáky na Velitelství pozemních sil v Olomouci.

Prezident Petr Pavel se dnes ráno nejprve zastavil v jesenické firmě Woxx, která mimo jiné vyrábí a prodává flanelové košile.

Pavel flanelové košile v době předvolební kampaně často nosil a staly se jedním ze symbolů jeho kandidatury na funkci hlavy státu.

Poté zamířil mezi žáky na Základní školu ve Vápenné na Jesenicku a následně se přesunul do sousedního Šumperska - součástí jeho dnešního programu byla i debata se starosty měst a obcí z Jesenicka a Šumperska v Loučné nad Desnou.

Na závěr dvoudenní návštěvy prezident zamířil na Velitelství pozemních sil v Olomouci, kde debatoval s vojáky.

Pavel je v úřadu od letošního března a absolvoval návštěvy Moravskoslezského, Libereckého, Jihočeského kraje, Vysočiny a Prahy. Naposledy navštívil koncem září Jihomoravský kraj, kde byl jako hlava státu předtím už dvakrát. Ještě než se ujal prezidentského úřadu, navštívil Ústecký a Karlovarský kraj, kde také na Sokolovsku zahájil letošní školní rok.

Jeho žena Eva je během jeho prezidentské funkce v Olomouckém kraji podruhé. V září zahájila první školní den v malotřídce Základní školy v Jindřichově na Šumpersku. Obec se zhruba tisícovkou obyvatel si nezvolila náhodně - do budovy, která je i sídlem mateřské školy, se vrátila po více než 50 letech. Rodačka ze Šumperka jako malá zdejší školku navštěvovala.

Video  Petr Pavel o sbírce pro nemocného Martínka: Je hrdý na lidi, kolik dokázali vybrat peněz  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

bleskovka ( 1. listopadu 2023 22:34 )

Vyjímkou jsou čeští občané.

pindal ( 1. listopadu 2023 21:33 )

Musím přiznat,že pan prezident už mockrát dokázal,že je člověk,který rozumí obyčejným lidem.Teď by měl začít odhalovat svou odbornost na funkci prezidenta našeho národa,je to jeho funkce.

pindal ( 1. listopadu 2023 21:14 )

Jak pro koho.

pindal ( 1. listopadu 2023 21:11 )

Je to hezké,že prezident se chová jako prostý člověk,ale my nepotřebujeme za prezidenta turistu.

bizon_pepa ( 1. listopadu 2023 19:29 )

Důležité je abys byl spokojen. Spousta jeho voličů je spokojena s jeho vzhledem. To že nemá názor je vlastně ani nezajímá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa