Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavlovy první metály a finální účet za 28. říjen: Hrad zaplatil přes 2,4 milionu

Autor: Jakub Kopřiva, D. Turek - 
31. října 2023
05:00

První oslavy svátku 28. října má za sebou v roli prezidenta Petr Pavel (61) i jeho tým. Slavnost na Hradě znamená spoustu příprav a také výdajů. Letošní rok nevybočil ze standardu let minulých, hradní kasu vyšel na více než 2,4 miliony korun.

Podle smluv hradila Správa Pražského hradu (SPH) zajištění audiotechniky pro Vladislavský a Španělský sál i Rudolfovu galerii. Tato položka vyšla na 446 tisíc korun. Dalším nákladem byla stavba části pódia ve Vladislavském sále. Účet? 73 tisíc korun. Květinová výzdoba, kdy firma Tulip dodala několik tisíc kusů květin, stála 196 tisíc. SPH také objednala na slavnostní večer 700 lahví vína. Za ty zaplatila přes 51 tisíc korun. Největší položkou z celého večera bylo ale občerstvení. To zajišťovala firma Golem, spol s.r.o. Raut Hrad objednal na dvě akce – podvečerní setkání pro asi 200 osob a na večerní recepci pro zhruba 2000 lidí.

A hosté měli z čeho vybírat. Podávala se masitá i bezmasá jídla, miniřízečky, sýry, koláče či ovoce. Debužírování vyšlo na asi 1,64 milionu korun. Celá akce pak Hrad stála zhruba 2,4 milionu. Finální účet se ale nijak zvlášť neliší od těch předešlých, podle Deníku N loni za prezidentování Miloše Zemana (79) stál jen samotný catering bezmála 2 miliony.

Mišík oslavil metál pivem

Nezapomenutelný den prožil muzikant Vladimír Mišík (76) v sobotu, kdy na Hradě od prezidenta Pavla převzal medaili Za zásluhy. Doprovod mu dělal syn Adam (26). „Táta z celého dne měl obrovskou radost, i když to pro něj bylo velmi náročné. Byli jsme na Hradě celý den, kvůli zkouškám,“ svěřil Blesku Adam. I proto se po ceremonii společně odebrali domů. „Tatínek si poručil pivko ze svého oblíbeného podniku a tím to doma oslavil. Mám radost, že je na tom dobře, jen ho trápí nohy, ale s těmi jezdí rehabilitovat do nemocnice do Berouna,“ dodal Mišík mladší.

Video  Projev prezidenta Petra Pavla u příležitosti předávání státních vyznamenání  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

UFO1 ( 31. října 2023 19:14 )

2,5 mega za kraviny

jajas ( 31. října 2023 13:41 )

Mám kolik potřebuju na normální život, nic mi nechybí.... Nejsem tak nenažraný jako někteří..........

bleskovka ( 31. října 2023 13:06 )

Pořád tady slyšíme o digitalizaci,tak proč toho hrad nevyužil a neodeslal vyvoleným osobám majlem fotku s medaili s podě­ková­ním,u­šetři­lo by se hromadu peněz.

roxin ( 31. října 2023 12:45 )

No přešlap udělal právě soudruh pávek když se stal soudruhem s krycím jménem pávek a kandidoval na prezidenta, další přešlap udělala polepená když si ho vybrala za kandidáta a umetala mu chodníček. Další přešlap udělal soudruh pávek když chce podepsat chartu 77 aby se ZAPOMNĚLO NA JEHO KOMUNISTICKOU A ŠPIONÁŽNÍ MINULOST!!!

roxin ( 31. října 2023 12:38 )

Hm, milion můžou dávat za svatbu tak akorát ministři, soudruh pávek a prachatí podnikatelé ani ti poslanci nevěřím že by dali za svatbu milion, vždyť i ti hééérci jsou chudáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa