Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Udílení vyznamenání očima Iny T.: Noblesa, ale i nuda a trestuhodná absence podprsenky!

/
  • Ina T. ohodnotila modely z udělování státních vyznamenání.
    30. října 2023 ● 05:00

    Slavnostní akt u příležitosti výročí vzniku samostatné republiky, jemuž ve Vladislavském sále přihlíželo na 700 pozvaných hostů, prověřil nejen prezidenta Petra Pavla, pro nějž bylo udílení metálů letos premiérou, ale též příchozí, jež se museli popasovat s k místu i příležitosti adekvátním oděvním kodexem. Ten letos na oficiální pozvánce jasně a stručně hlásal večerní šaty pro dámy, uniformu či tmavý oblek pro pány. Po letech s vůči dress code a kultivovanosti zcela laxním exprezidentem Zemanem, jež na ceremoniál zval téměř výhradně své sympatizanty, a nasadil laťku očekávání proklatě nízko, však nemohl nový prezident neobstát. A to ač jeho proslov postrádal větší osobitost a byl spíše sázkou na jistotu, postrádajíc hlubší vhled či individuální odkaz. A za sázku na jistotu lze označit i většinu outfitů příchozích, jež se sice nedopustili kontroverzních přešlapů jako v minulých letech, ale svou volbou modelu nikterak neohromili.

  • 1.

    Dagmar Havlová (70) Noblesní lady podání 1-

    Střihově velmi střídmou řízu ve fialovém odstínu, jež příjemně narušila záplavu černé ve Vladislavském sále, oblékla bývalá první dáma, která se i při letošním ceremoniálu držela jí přirozeně vlastní noblesy, jež se zrcadlí v oděvních volbách. Dlouhý model od Beaty Rajské s lodičkovým výstřihem doplnil přes ramena volně ložený šál z luxusní kožešiny, zdobený drobnou broží. Pověsti inspirativní lady Havlová i tentokráte dostála s malou výtkou vůči lodičkám, jež měly mít subtilnější špičku a podpatek.

  • 2.

    Livie Klausová (79) Rozpačité provedení šatů 3-

    Ve své roli první dámy prokázala, že striktně dodržuje etiketu a nepodceňuje dress code vyžadující společenské události. V rámci svého oděvu nepodcenila ani udílení státních vyznamenání, leč jí pro večer zvolené šaty jsou poněkud sporné. Průsvitné, krajkou dekorované sedlo výstřihu, kryté bílou kožešinou a vyšperkované robustním perlovým náhrdelníkem jistě. Ovšem transparentní pruh strojové krajky přes stehna, odhalující holé nohy působí vzhledem k věku nositelky dosti rozpačitě.

  • 3.

    Marta Kubišová (80) Fádní průměr 3

    Vyznamenání za vynikající zásluhy o rozvoj demokracie, humanity a lidská práva si odnesla legendární zpěvačka, herečka a moderátorka, jež pro večer vsadila na univerzální černý odstín.

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy