Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Výborný s dcerami i Pekarová s manželem: Koho známí politici vyvedli na hradní slávu?

  • Autor: amb - 
    30. 10. 2023
    05:00

    Maminky, tatínkové, děti či drahé polovičky. Kdo si koho vzal s sebou na sobotní udělování státních vyznamenání? Například předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) přišla s manželem. Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) měl doprovody hned dva, a to své dvě dcery. „Vyvedla jsem tátu,“ hlásily některé političky.

  • 1.Výborný s dcerami

    S ministrem zemědělstvím Markem Výborným (KDU-ČSL) šli na Hrad i dcery Amálka a Míša. Starší Amálii bylo možné vedle Výborného zahlédnout i v samotném Vladislavském sále, kde probíhalo vyznamenání, a ne každý doprovod tam mohl.

    „Díky panu prezidentu Pavlovi jsme opět zažili důstojné připomenutí naší historie i povzbuzení směrem k budoucnosti. A naše dcery Amálka a Míša měly radost, že mohly být u toho,“ uvedl Výborný na X.

  • 2.Pekarová Adamová s manželem

    Vedle předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) jsme mohli zahlédnout jejího muže Tomáše Pekara. Politička ve svátek vsadila na zelenou barvu jak přes den, tak večer.

    Předávání státních vyznamenání: Šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) s manželem (28.10.2023) Předávání státních vyznamenání: Šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) s manželem (28.10.2023) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

  • 3.Richterová s tatínkem

    Otce s sebou vzala místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti). „Poprvé jsem vyvedla tátu. Není to žádná maličkost. Jedinečná, velmi slavnostní chvíle. A mezitím doma můj muž hlídá děti a možná chvilku kouknou na přenos,“ komentovala.

  • 4.Bartoš s manželkou

    S manželkou Lydií přišel ministr pro digitalizaci a místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš. „Dnes se na Pražském hradě účastním předávání státních vyznamenání se svou nejlepší kámoškou, manželkou a pirátskou komunální političkou Lydií,“ pochvaloval si doprovod na X.

  • 5.Urbanová s maminkou

    Poslankyně a spoluzakladatelka organizace Pod Svícnem Barbora Urbanová přišla na Pražský hrad spolu s maminkou. „Vzala jsem maminku,“ napsala na síť X. „Petr Pithart byl jedním z mých návrhů, moc mě to potěšilo,“ chválila následně prezidentův výběr těch, které vyznamenal.

  • 6.Jurečka se ženou

    Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka vyvedl manželku Jarmilu, se kterou má pět synů. „Jsem moc rád za ocenění pro Petra Pitharta, pro naši zemi udělal opravdu hodně dobré práce,“ komentoval Jurečka vyznamenání na X.

    Konec udělování vyznamenání - Marian Jurečka (KDU-ČSL) Konec udělování vyznamenání - Marian Jurečka (KDU-ČSL) | Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

  • 7.Šebelová s tátou

    Michaelu Šebelovou, poslankyni za STAN, také doprovodil otec. „Tak jo. Přijel mi do Prahy tatínek. Má krásný oblek ještě z mé svatby. Cestou z nádraží jsem natrefila na prima šaty, které si zítra vezmu na sebe (sice k tomu zase nemám boty, ale to vyřeším). Jdeme na pivo. Oslavy státního svátku můžou začít. Těším se na Vítkov i na večer na Hrad,“ napsala na X už den před oslavami, 27. října.

    Oba se vyfotili na Vítkově i během večerní slavnosti. „Strávila jsem 28. říjen po letech v Praze a po dlouhé době sama se svým tatínkem,“ uvedla.

  • 8.Skopeček s manželkou

    Na předávání vyznamenání se s poslancem Janem Skopečkem (ODS) přišla podívat jeho žena Lucie. Chodili spolu dlouhé roky, než se vzali v roce 2017. Manželé spolu mají syna Jana a dceru Terezu. Skopečkova žena si na událost oblékla flitrované šaty.

  • 9.Nerudová s mužem

    Robert Neruda doprovodil na Hrad svou ženu Danuši Nerudovou, bývalou kandidátku na prezidentku, kterou velmi podporoval během prezidentské kampaně. Neruda dokonce vytáhl manžetové knoflíčky ve tvaru českého lva, jak uvedl na X. „Byl to krásný večer,“ byla spokojená Nerudová.

  • 10.Michael Rataj s dcerou

    Poslanci Michaelu Ratajovi (STAN) dělala společnost dcera. „Prezident Petr Pavel ocenil medailí Za zásluhy slezského astronoma RNDr. Jiřího Grygara, CSc. Bylo mi ctí, že pan prezident můj návrh (ale také návrh Víti Dostála z Hlubočce a Pavla Bělobrádka z KDU-ČSL) vyhodnotil jako relevantní a také že seznamem oceněných vrátil svátku naší republiky patřičnou důstojnost,“ uvedl.

  • 11.Baxa se ženou

    Ministr kultury Martin Baxa vzal do Vladislavského sálu svou ženu Simonu. Vzali se v roce 2015, obřad se konal na Moravě. Baxa sdílí fotografie se svou ženou často i na svých sociálních sítích.

    Předávání státních vyznamenání: Expremiér Petr Nečas (28.10.2023) Předávání státních vyznamenání: Expremiér Petr Nečas (28.10.2023) | Blesk:Jakub Poláček

  • 12.Onřej Havel s manželkou

    Svou ženou Kateřinou se na instagramu pochlubil poslanec Matěj Ondřej Havel (TOP 09), se kterou má čtyři děti. „Včera jsme to s Katkou, myslím, docela slaynuli. Nebo jak se to říká,“ sdělil na instagramu.

  • 13.Kupka a jeho žena

    Ve Vladislavském sále nechyběl ani ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a jeho žena.

    Předávání státních vyznamenání (28.10.2023) Předávání státních vyznamenání (28.10.2023) | Blesk:Jakub Poláček

Klarka Klarka ( 31. října 2023 02:54 )

Nevidím obojek a vodítko manžela MPA! MPA ho nechala jít na volno?🤔😂

agent ( 30. října 2023 19:18 )

TPČ..Pekarka ty cecíčky, ta dělá ostudu kam se hne

roxin ( 30. října 2023 19:10 )

Dobře dělá.

otrusnik ( 30. října 2023 18:41 )

Holky od Výborného jsou podobou "celý ***".

Jelimanek ( 30. října 2023 16:04 )

Číst jen co měl kdo na sobě je nuda, vy reportéři z Blesku by ste měli víc vyzvědít třeba vod manžela předsedkyně Poslanecké sněmovny jak to má jeho stará nejradši a tak, nějaký ty intimnosti holt, to by nás čtenáře bulváru zajímalo nejvíc 🤪

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa