Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sofinka se zranila na prolézačce: Záchranáři byli jako andělé, napsala maminka

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZZS Zlínského kraje)
Autor: jel - 
24. října 2023
14:54

Nepříjemná situace nastala pro rodinu z Holýšova na Zlínsku ve středu 4. října. Malá Sofinka se po vyučování zranila na prolézačce. Vyděšená maminka Veronika věděla, že dceru sama do nemocnice odvést nedokáže, a rozhodla se zavolat sanitku. Když telefonovala, přemohl ji pláč. Záchranáři ji i dcerku naštěstí uklidnili a pomohli jim. Maminka jim teď poslala překrásné poděkování.

Veronika popsala, že z recepce školy, kde pracuje, jí zavolali, že „dceři visí ruka na vlásku a strašně pláče“. Tato informace maminku rozhodila a promítly se jí v hlavě nejrůznější katastrofické scénáře. „Nebyla jsem schopna ničeho, tím míň řízení auta se zraněným dítětem,“ popsala žena. Dodala, že se proto poprvé v životě rozhodla zavolat sanitku. 

Emoce ji přemohly už při telefonování, rozplakala se. „Nebyla jsem schopna kloudného slova. Paní byla ale strašně profesionální.“ Veronika měla strach, že záchranáři budou nepříjemní, že volá sanitku k dětské zlomenině. Bála se, že jí lékaři řeknou, že by byli jinde potřebnější.

„To, co následovalo, mě naprosto odzbrojilo. Lékař nám šel v ústrety s milým úsměvem, vlídným slovem, plný empatie, pochopení, optimismu a hlavně lidskosti. Neumím ani popsat, jak jsem v tu chvíli byla za tento přístup šťastná a vděčná,“ uvedla vděčná maminka. „V mých očích byli v tu chvíli oba pánové ze záchranky jako andělé. Andělé bez křídel,“ uzavřela maminka a připojila ještě jmenovité poděkování konkrétním lidem, kteří jí a dcerce ten den pomohli.

Video  Motorkář na Náchodsku naboural do sanitky a ujel.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Uživatel_5683053 ( 24. října 2023 15:41 )

Krásné poděkování a krásný přístup záchranářů i lékaře. Mohli se chovat sice profesionálně, ale bez empatie a citu.
Čím dál víc lidí se za své city a slovní pohlazení stydí. Neplatí to jen ve zdravotnictví, lidé se nezdraví, neděkují a nezajímají o těžkosti ostatních.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání