Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dramatická záchrana dřevorubce ve Vsetíně: V těžko přístupném terénu na něj spadl strom!

Autor: pma, BLK - 
4. října 2023
10:17

Náročný zásah za sebou mají zlínští záchranáři, kteří v úterý vyráželi na pomoc zraněnému dřevorubci. Na toho v lese ve Vsetíně při práci spadl strom a muž zůstal v těžko přístupném terénu zaklíněn. Život dřevorubci zachránila helma a včasný příjezd záchranných složek. 

Zachránit svojí prací lidský život je téměř denním chlebem všech záchranářů. Takový čin se podařil těm ze zlínského kraje, kteří v úterý ráno vyrazili k dřevorubci do lesa ve Vsetíně. 

„V 8:45 přijalo zdravotnické operační středisko výzvu o pádu stromu na muže při práci v lese. Dřevorubec měl naštěstí na hlavě přilbu, která ho jistě ochránila před podstatně vážnějším úrazem, “ vysvětlila tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Video  Zásah záchranářů v nepřístupném terénu byl náročný.  - ZZS Zlínského kraje
Video se připravuje ...

Nejednalo se o vůbec jednoduchý zásah. Muž byl pod spadlým stromem v těžko přístupném terénu a záchranáři se k němu dostávali s velkými obtížemi. „Při příchodu záchranářů na místo pacient byl při vědomí a na vše si pamatoval. Zdravotnické týmy mu podaly infuzi, analgosedaci, imobilizovaly fixačním límcem a vakuovou matrací, ošetřily a překryly tržné rány v obličeji,“ doplnila mluvčí. 

Na místo byla povolána i Letecká záchranná služba z Ostravy, které byl zraněný dřevorubec předán. Piloti ale nemohli se strojem přistát přímo u zraněného muže, musel se k němu jeden ze záchranářů slanit. „Pacient byl nakonec úspěšně naložen do vrtulníku a transportován do Fakultní nemocnice Ostrava k dalšímu vyšetření a ošetření,“ dodala Netopilová Sluštíková.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání