Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Švagr skotského premiéra odmítl opustit nemocnici v Gaze: Lékař už přes týden pomáhá i zraněným dětem

Autor: jel - 
23. října 2023
16:54

Skotský premiér Humza Yousaf zveřejnil na sociální síti video svého švagra. Ten pracuje jako lékař v Gaze, kde nyní zuří boje mezi Izraelem a Hamásem. Doktor El-Nakla odmítl opustit nemocnici. Pomáhá už přes týden v kuse. Na zveřejněných záběrech ošetřuje zakrvácené miminko. „Lidé mě potřebují,“ uvedl.

Manželka skotského premiéra Nadia El-Naklová uvedla, že její rodiče odjeli jen týden před šokujícím útokem Hamásu navštívit do Gazy příbuzné. Během hrůzných bojů byla její rodina zraněna.

Jak informoval deník Daily Mail, izraelská raketa v úterý zasáhla místo naproti domu, kde žije rodina El-Naklových a dalších 100 lidí. Výbuch rozbil všechna okna a zrcadla a způsobil zranění mnoha lidem.

Video  Švagr skotského premiéra pomáhá v nemocnici v Gaze zakrvácenému miminku.  - Twitter
Video se připravuje ...

„Můj švagr, lékař v Gaze, tráví sedmý den v řadě v nemocnici. Nadia s ním mluvila a říkala mu, že by si měl jít domů odpočinout. On odpověděl: ‚Nemohu opustit své lidi, když mě potřebují.‘ Lékaři v Gaze jsou hrdinové,“ napsal skotský premiér na sociální síti X. K příspěvku připojil smutné video, na němž je vidět zakrvácené miminko.

Paní El-Naklová také uvedla, že jí její bratr řekl, že už nemá jak lidi ošetřovat, protože jim docházejí zásoby a mrtví přibývají. Márnice jsou podle ní zcela plné a na těla se využívají zmrzlinářská auta. Sama manželka premiéra navštěvuje Gazu každý rok. „Jsme zvyklí trpět a mít strach, tentokrát je to jiné. Počet mrtvých prudce stoupá, většinou dětí, a Gaza se mění v trosky. Není tam žádné jídlo, žádná voda, žádná elektřina,“ dodala.

Humza Yousaf naléhá na to, aby na Blízkém východě nastalo příměří. Na počátku týdne řekl, že Izrael zašel příliš daleko, když uplatňuje kolektivní vinu.

viho ( 23. října 2023 18:07 )

Navíc tento "skotský" premiér Humza Yousaf otevřeně hovoří o tom, že chce přesídlit milion muslimů z Gazy do Skotska. Přičemž celé Skotsko má nyní kolem 5 milionů obyvatel. Jak by pak asi vypadal za pár let typický Skot a koho by volil a koho vyznával, raději ani neuvažovat...

viho ( 23. října 2023 17:57 )

Ten švagr skotského premiéra je v Gaze doma. To jenom pro upřesnění a pochopení, kam integrace muslimských migrantů do Evropy vede...

krapotkin ( 23. října 2023 17:31 )

To ho židi taky nepustili domů jako českou lékařku ?

viho ( 23. října 2023 17:21 )

Skotský premiér Humza Yousaf, předseda Skotské národní strany... Co dodat... A pak že cílem muslimských migrantů a jejich podporovatelů není nahradit původní národ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání