Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Británii havaroval autobus plný školáků: Rodiče oplakávají Jessicu (†15)

Autor: štt - 
30. září 2023
14:46

Školní autobus se u Liverpoolu ve vysoké rychlosti srazil s osobním autem a následně se převrátil na bok. Řidič svou jízdu údajně nezvládl kvůli náhlému zhoršení zdravotního stavu. Spolu s šoférem Stephenem nehodu nepřežila školačka Jessica. 

K tragické nehodě došlo v pátek ráno na dálnici M53 nedaleko Liverpoolu, informoval deník The Sun. Autobus se srazil s osobním automobilem a následně se převrátil na bok. Svědci uvádějí, že viděli školáky prchat z rozbitého zadního okna. Některé děti utrpěly tak silný šok, že nedokázaly z vraku sami vylézt.

Autobus vezl žáky a žákyně dvou místních gymnázií. Celkově se jednalo o 54 cestujících včetně řidiče. Jeden čtrnáctiletý chlapec utrpěl vážná zranění, jejichž následky si ponese po celý život. Všem přeživším byla nabídnuta psychologická pomoc.

Informaci o příčině řidičova náhlého zkratu uvedla jeho švagrová. Žena tvrdí, že „během jízdy se mu náhle zhoršil zdravotní stav“. Zemřelým je Stephen Shrimpton, který po sobě zanechal manželku a dvě malé děti. Příbuzní již založili veřejnou sbírku, jejíž výtěžek půjde na zaplacení pohřbu.

Druhou zemřelou je patnáctiletá Jessica Bakerová. Rodina se ke smrti své milované dcery odmítla vyjádřit a požádala novináře, aby respektovali jejich právo na soukromí.

Policie musela na několik hodin dálnici uzavřít, aby mohla prozkoumat místo nehody. Vrchní inspektor Graeme Robson poděkoval všem řidičům za trpělivost a dále uvedl, že výsledky vyšetřování budou průběžně uveřejňovány prostřednictvím tiskového oddělení.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání