Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muflon se proháněl mezi ulicemi v Jablonci nad Nisou: Utopil se v přehradě!

Muflon se proháněl ulicemi v Jablonci nad Nisou
Muflon se proháněl ulicemi v Jablonci nad Nisou  (Autor: reprofoto CNN Prima News, Facebook)
Autor: lim - 
28. září 2023
19:33

V úterý se v Jablonci nad Nisou udál neobvyklý příběh, který zachytili místní obyvatelé. Ztracený muflon si udělal nečekanou procházku po ulicích města. Ta však skončila tragicky, když se rozhodl skočit do místní přehrady. Přivolaní strážníci se zvíře pokoušeli oživit, ale marně.

Na sociálních sítích se začaly objevovat příspěvky s muflonem, který se v úterý procházel po ulicích v Jablonci nad Nisou. „Měly jsme strach, že by se mohla stát nějaká bouračka. Pobíhal sem a tam, nejdřív jedním směrem, pak se otočil a zase kolem nás. Ty rohy vzbuzovaly respekt,“ řekla jedna ze svědkyň pro CNN Prima News.

Muflon nejdřív namířil do parku a následně do centra města, kde si kolemjdoucí zvíře fotografovali a volali policii. Odborníci policistům doporučili, aby se muflona nepokoušeli chytat, jelikož je už tak pod silným tlakem.

Policii brzy kontaktovali znovu, tentokrát proto, že se muflon topil v místní přehradě. Po příjezdu policisté vytáhli zvíře z vody a začali s resuscitací. „Střídali jsme se s kolegou deset minut, ale bylo to marné,“ řekl zasahující policista.

Podle informací se s největší pravděpodobností jednalo o jednoho ze šesti zvířat, které uteklo z ohrady soukromého chovatele poblíž Liberce.

VIDEO: Hasiči ve Frýdku-Místku zachránili bobra, který spadl do jímky.

Video  Hasiči ve Frýdku-Místku zachránili bobra, který spadl do jímky.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Megera z Makrel ( 30. září 2023 14:17 )

Chudiatko 😕😕😕

Zobrazit celou diskusi