Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nemocná Terezka (†6) zemřela: Poslední chvíle prožila v maminčině náruči obklopená rodinou

Autor: jel - 
28. září 2023
11:43

Terezka se narodila s neurologickými obtížemi, kvůli onemocnění nedokázala mluvit ani se pohybovat, mohla pouze ležet. Její mamince Radce navíc později diagnostikovali rakovinu prsu. Obě statečně bojovaly s krutým osudem, nyní ale přišla další obrovská rána. Terezka zemřela.

Terezka se zdravotní sestře Radce narodila po bezproblémovém těhotenství jako druhé dítě. Hned po po porodu mamince došlo, že něco není v pořádku. „Pamatuju si ticho, najednou se všichni začali pohybovat rychleji, na sále bylo víc a víc lidí a chyběl pláč. Pláč naší dcery,“ popsala v minulosti máma. Holčičce později diagnostikovali velice vzácné genetické onemocnění s názvem pontocerebelarní hypoplazie 2. typu. 

Holčička kvůli nemoci nemluvila a pouze ležela. Rodina ale s těžkým osudem statečně bojovala. Radka s Terezkou dokonce v roce 2018 společně vyhrály soutěž Maminka roku. Bohužel o dva roky později se u zdravotní sestřičky objevila rakovina prsu. 

„Už teď nám chybíš“

Nyní přišla další tragická rána. Paní Radka na sociálních sítích ve středu 27. září informovala, že holčička má těžkou chřipku a je v umělém spánku ve vážném stavu v pražské nemocnici. Rána se už Terezka nedožila.

„Až dnes vyjde sluníčko, naše Terezka už ho neuvidí. Zemřela v jednu ráno. V mojí náruči. Obklopena rodinou,“ zveřejnila maminka hroznou zprávu. Později připojila smutný příspěvek o milované dcerce plný krásných a bolestivých vzpomínek.

„Byla jsi a vždycky budeš mojí vysněnou holčičkou, mojí krásnou princeznou. Děkuji ti, že jsem Ti mohla být mámou. Byl to dar. Někdy nesmírně těžký. Někdy vyčerpávající. Ale dar. Terinko, když už tu nejsi, budu se ještě někdy smát? Vlastně to nevím. Může se to? Stýská se mi, chybíš mi. I když jsi pryč jen pár hodin. Nám všem chybíš,“ svěřila se Radka.

Video  Maminka hrdinka: Dneska už jsem se s postižením dcery smířila. 
Video se připravuje ...