Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Střelec v Rotterdamu zabil 14letou dívku i profesora: Sympatizoval s nacismem a týral zvířata!

Autor: lim - 
30. září 2023
05:10

Vyšetřovatelé přišli se šokujícím zjištěním v případu střelce z Rotterdamu. Útočník na sociálních sítích sdílel příspěvky, ve kterých týral zvířata a propagoval nacismus!

Ve čtvrtek policie zadržela dvaatřicetiletého vysokoškolského studenta, který v Rotterdamu postřílel několik lidí, včetně jednoho dítěte. Motiv činu se stále vyšetřuje, ale vyšlo najevo, že s největší pravděpodobností šlo o cílený útok.

Podle deníku Daily Mail podezřelý Fouad L. často využíval sociální síť 4Chan, kde sdílel zvrhlé a nezákonné příspěvky. Šlo také o týrání zvířat. Agresor údajně například postřelil holuba, v opilosti ukopal svého králíka či psa. Kromě toho sdílel fotky s ubodanými lidmi a materiály propagující nacismus.     

Vyšetřovatelé pracují s několika motivy útoků. Policie uvedla, že zastřelená žena s dcerou měly v minulosti Fouada nahlásit na policii právě kvůli ukopání králíka. Další z obětí byl vysokoškolský profesor, který v místní nemocnici vyučoval. S tím měl mít střelec dlouhodobé problémy ve škole.

Útok probíhal na dvou místech. V domě, kde útočník žil, a ve fakultní nemocnici Erasmus. V domě zastřelil matku (†39) s dcerou (†14). Žena zemřela na místě a dívenka krátce po převozu do nemocnice. Střelec se následně přesunul do nedaleké nemocnice, kde nejdříve zastřelil vysokoškolského profesora Jurgena Damena (†43), a pak se pokusil zápalnými lahvemi nemocnici zapálit. Oheň se podařilo uhasit. Úřady už dříve fakultu před psychickou narušeností Fouada varovaly. 

Video  Policie v americkém Nashvillu zveřejnila šokující záznam ze zásahu proti střelkyni na křesťanské základce. Útočnici zastřelili policisté Rex Engelbert a Michael Collazo.  - youtube/Metropolitan Nashville Police Department
Video se připravuje ...

Lomikel ( 30. září 2023 12:56 )

Nejen, že sympatizoval s nacizmem a týral zvířátka...
Dokonce ani sousedy nezdravil, nezdvořilec....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání