Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Internetem se šíří nebezpečná výzva: Mladí do sebe cpou paracetamol po hrstech!

Autor: štt - 
21. srpna 2023
22:29

Britská policie řeší podivnou výzvu, která se rozšířila na sociální síti TikTok. Několik náctiletých skončilo v nemocnici poté, co se předávkovali prášky proti bolesti. Další skupina se přes sociální síť domluvila na rabování v londýnském nákupním centru.

Perný týden měli policisté ze Southamptonu a Londýna. Skupina mladistvých žijících v jihoanglickém městě se domluvila, že se předávkují paracetamolem. Běžně dostupný lék se používá k potlačení vysoké teploty a zánětu. Podle deníku Independent bylo cílem výzvy co nejdéle setrvat v nemocnici.

„Ten, kdo zůstane v nemocnici nejdéle, vyhrál,“ popsala podivnou kratochvíli policistka Donna Jonesová. „Je to neuvěřitelně znepokojující. Vystavují své mladé životy nebezpečí,“ dodala.

Za masovou lze označit akci, která se odehrála minulou středu na Oxford Street. Náctiletí přes sociální sítě zorganizovali takzvaný flash mob, jehož cílem bylo nákupní centrum JD Sports. Připravení policisté k zahnání rabujícího davu použili obušky. Zasahující strážníci na místě zatkli nejméně pět osob. Později byli zadrženi i dva údajní vůdci.

Jonesová apelovala na všechny rodiče, aby děti od podobných incidentů odradili. Jak policistka uvedla, podobné incidenty mrhají časem celého záchranného systému.

Zástupci sociální sítě se od událostí distancovali. Podle jejich vyjádření se žádné z videí vyzývající k rabování či předávkování na jejich síti neobjevilo. „Máme více než 40 000 pracovníků starajících se o bezpečnost na TikToku. Pokud najdeme obsah tohoto druhu, odstraníme ho a uvědomíme orgány činné v trestním řízení,“ sdělil mluvčí společnosti.

Video  Záběry z policejního rozhánění  - TikTok
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání