Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba v nemocnici v Rotterdamu: Při útoku zemřelo několik lidí!

Aktualizováno -
28. září 2023
21:29
Autor: ČTK - 
28. září 2023
16:04

Při střelbě v Rotterdamu zemřeli tři lidé. Sdělila to nizozemská policie. Útoky se staly na dvou místech - v jednom obytném domě a v nedaleké fakultní nemocnici Erasmus. Na obou místech pak údajný pachatel založil i požár, který hasiči uhasili. Policie zadržela dvaatřicetiletého vysokoškolského studenta, který podle ní jednal bez kompliců. Motiv činu se stále vyšetřuje, policie se domnívá, že šlo o cílený útok, píší zahraniční agentury.

 Podle informací úřadu je mezi mrtvými žena, která žila ve stejném domě jako údajný pachatel. Zraněna byla i její nezletilá dcera, která později zemřela v nemocnici, uvedla policie. Na místě pak muž založil požár, který se podařilo uhasit.

Údajný pachatel se podle rekonstrukce policie následovně přesunul do nedaleké fakultní nemocnice Erasmus. Zastřelil tam muže, který ve fakultní nemocnici vyučoval, a založil tam požár. Střelba a oheň vyvolaly mezi zdravotníky a pacienty paniku a mnozí začali z areálu nemocnice prchat. Do nemocnice přijela zásahová jednotka policie, která muže podezřelého ze střelby zadržela.

„Nejdříve vypukla střelba ve čtvrtém podlaží. Vystřeleno bylo čtyři nebo pět ran. Pak do vyučovacího střediska byla hozena zápalná láhev,“ řekl jeden ze svědků útoku v nemocnici televizi NOS.

„Zaskočil nás děsivý incident,“ uvedl starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb. Podle něj bylo u událostí mnoho svědků a ve městě jsou cítit silné emoce. Svůj zármutek vyjádřili i nizozemský král Willem-Alexander a jeho choť Maxima.

Policie podezřívá z útoku dvaatřicetiletého muže, kterého zadržela policejní jednotka u nemocnice. Podle šéfa policie v Rotterdamu Freda Westerbekeho s vyšetřovateli spolupracuje. O jeho motivech policie nic nesdělila. Před několika lety však byl trestán za týrání zvířat.

 

Video  Strážníci zastavili auto, které řídil teprve patnáctiletý mladík.  - MP Hradec Králové
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání