Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Policisté po 51 letech odhalili vraha školačky: Šílenec ji unesl, znásilnil a uškrtil!

Autor: pma, inf - 
26. září 2023
13:47

Rodiče školačky Debbie Lynn Randallové (†9) celý život pátrali po tom, co se osudného dne stalo jejich dceři. 13. ledna 1972 se třeťačka nevrátila domů z prádelny, kam ji poslala matka. Po šestnácti dnech bylo dívčino tělo nalezeno o pět bloků dál. Dlouhých 51 let trvalo, než se policii podařilo objasnit, kdo nebohou dívenku tehdy znásilnil a uškrtil. Před pár dny kriminalisté oznámili, že vrahem byl William Rose. Ten však spravedlnosti unikl. Dva roky po mordu spáchal sebevraždu.

Byla polovina ledna roku 1972 a devítiletá školačka Debbie Lynn Randallová z města Marietta v Georgii měla od maminky za úkol vrátit se s oblečením z prádelny. Když se ale dívenka dlouho nevracela, začali si rodiče dělat starosti. Posléze nahlásili na policii její zmizení. Dlouhých šestnáct dní netušili, co se s jejich holčičkou mohlo stát a zda je stále naživu. Nejhorší obavy jim 29. ledna 1972 potvrdila policie.

Dívčino tělo nalezli pět bloků od prádelny, kde byla spatřena naposledy. Dívenku William znásilnil a nakonec uškrtil. Rodina nesla zprávu o smrti dítěte velmi těžce a nikdy nepřestala pátrat po tom, jaká zrůda jim jejich Debbie vzala. Najít vraha se dlouhé roky nedařilo ani kriminalistům.

Klíčový důkaz

Rodiče malé dívenky až do své smrti v roce 2018 a 2022 věřili, že se podaří najít vraha jejich dcery. Stalo se tomu až tento týden, kdy policie z okresu Cobb County v Georgii na tiskové konferenci uvedla, že vrahem malé Debbie byl William Rose. Ten však trestu unikl. V roce 1974 spáchal v šestadvaceti letech sebevraždu.

K odhalení vraha přispělo i získání kusu látky z místa činu v roce 2015. Ten byl poslán k forenzní analýze, díky které se po několika měsících podařilo získat i vrahovo DNA. To se shodovalo s DNA Williama Rosea. 

„Přál bych si, aby tu byla moje matka, ale vím, že je teď v nebi a je to konečně za námi. Chceme vám všem poděkovat za to, co jste udělali, abyste tento případ dokončili," poděkoval na tiskové konferenci Melvin Randall, bratr zavražděné dívenky. „Ztráta milovaného člověka, zvláště v tak útlém věku, je těžko představitelná. Tato rodina čekala desítky let na odpověď a teď ji konečně dostala," dodal okresní prokurátor Flynn Broad podle deníku Daily Mail

 

Wells ( 27. září 2023 16:15 )

Ano plně s Vámi souhlasím.

petrvonmodry ( 27. září 2023 00:12 )

A v českém Kocourkově je něco tak ohavnýho jako je „promlčení vraždy“. VRAŽDA BY NEMĚLA BÝT NIKDY PROMLČENA!!! Je vidět, že čeští zákonodárci lidský život nepovažují vůbec za nic výjimečnýho. V USA pokud objasní vraždu třeba i po 70ti letech, tak daného vraha-dnes dědečka, pošlou do vězení! Žádné výjimky neexistují!!! Česko se o demokracii a spravedlnosti musí ještě hodně co učit!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání