Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sedmiletí chlapci v Benátkách nad Jizerou napadli vrstevníka: Policie musí kvůli jejich věku případ odložit

Autor: VaB - 
22. září 2023
14:13

Dva teprve sedmiletí chlapci v Benátkách nad Jizerou brutálně napadli a pokusili se oloupit devítiletého chlapce. Tomu při útěku podkopli nohy a několikrát ho kopli. Případ řešili kriminalisté, kterým se dva útočníky podařilo brzy dopadnout. Vyšetřování bude kvůli jejich nízkému věku odloženo.

K útoku došlo 5. září v Benátkách nad Jizerou. Dva nezletilí chlapci (oba 7) si na třídě Osvobozených politických vězňů vyhlédli devítiletého chlapce. Chvíli ho pronásledovali a pak zastavili se slovy, aby jim vydal peníze. Chlapec (9) u sebe ale žádné neměl, a tak pokračoval domů.

„S tím se ale nechtěli smířit a pronásledovali poškozeného dál a opakovaně ho vyzvali, aby jim peníze vydal, ten se z obavy dal na útěk. Následovalo fyzické napadení chlapce ze strany dvou útočníků, které skončilo podkopnutím nohou, několika kopanci a údery do oblasti rukou. Poškozenému se nakonec podařilo utéct do domu a schovat se, oba útočníci se poté dali na útěk,“ popsala mluvčí policistů Barbora Schneeweissová.

Případ si pak na starost vzali kriminalisté, kteří po útočnících začali pátrat. Po několika dnech zjistili, že vše mají na svědomí dva chlapci. Skutek pak kvalifikovali jako trestný čin loupeže ve formě spolupachatelství z důvodů věku dětí. Ten v případě hraje i další roli – případ bude odložen, dětem budou nařízena výchovná a ochranná omezení.

Zhoršující se situace

Po tomto napadení došlo ke schůzce Magistrátu Mladá Boleslav, oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) a dalších institucí včetně policie. „Všichni účastníci jednání se jednoznačně shodli, že je třeba proti zhoršující se situaci neprodleně zakročit a přijmout taková opatření, která pomohou rychle a komplexně celou situaci včas vyřešit. Každá z institucí se v první řadě zaměří na několik zásadních faktorů, které mají vliv na kvalitu života občanů. Stejně jako na chování nezletilců na veřejnosti, na plnění povinné školní docházky a s tím související odpovědnost jejich rodičů,“ popsala mluvčí policie.

Ta následně dodala, že se policisté podobným oznámením věnují a nepodceňují je. „Zajištění bezpečnosti všech občanů je jejich prioritou, proto provádí nejen pravidelné kontroly rizikových míst, ale jednají i na pravidelných schůzkách s představiteli magistrátu a dalšími zapojenými subjekty a případné problémy či bezpečnostní rizika okamžitě společně řeší,“ zakončila Schneeweissová.

Video  Policie zadržela muže, který v Brně-Židenicích napadl dívenku na ulici a pobodal ji.  - PČR
Video se připravuje ...

jonn ( 22. září 2023 14:51 )

More co plácáš , to je rasizmus .My sme se bránily .

ginkognito ( 22. září 2023 14:29 )

Černý tlamy?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání