Násilný skutek s těmi nejhoršími možnými následky se stal na Žižkově v Táboritské ulici poblíž Olšanského náměstí. V sedmém patře jednoho z tamních domů došlo k násilnému napadení. Skutek je o to smutnější, že se měl odehrát mezi partnery, přičemž v nemocnici skončila dcera zemřelé.

Video
Video se připravuje ...

Na Žižkově v Táboritské ulici došlo k násilnému úmrtí jedné ženy. Druhá skončila po napadení v kritickém stavu. (24. srpen 2023) Václav Burian

„Pražští policisté zasahují v Táboritské ulici v Praze 3, kde došlo v rodině k násilnému trestnému činu,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina. „Pachatel tohoto činu byl během několika minut zadržen v ulici Ke Karlovu a nikomu nehrozí žádné další nebezpečí,“ dodal mluvčí.

Situaci Blesku potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová. „Na místě vážného napadení jsme ošetřovali 2 zraněné ženy. Jedna ve věku zhruba 35 let, i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehla, druhou ve věku zhruba 21 let jsme v kritickém stavu převezli do nemocnice na Anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ sdělila s tím, že na místo vyjely dvě záchranářské posádky, dva lékaři a inspektor. „Případ si převzali kriminalisté z 1. oddělení, kteří budou zjišťovat, za jakých okolností a příčin k tomuto tragickému činu došlo,“ sdělil Blesku Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí Policie ČR Richard Hrdina k incidentu, k němuž došlo v Táboritské ulici. Zemřela při něm žena, druhá skončila v kritickém stavu. (24. srpen 2023) David Malík

Malý byt, problémová rodina?

Podle informací redaktora Blesku, který na místě hovořil s místními, měla rodina se sociálními pracovníky problémy dlouhodobě. V malém bytě mělo pohromadě žít celkem 5 lidí, z nichž některé jsou nezletilé děti. Tyto informace ostatně potvrdila i přítomnost pracovníků Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD).

Fotogalerie
24 fotografií