Se šokujícím zážitkem se napadená dívka svěřila na sociálních sítích. „Dne 13. srpna jsme byly s Eliškou svědky incidentu s Tadeášem Růžičkou, kdy brutálně vyhrožoval svojí přítelkyni a naváděl ji k tomu, aby Elišku zmlátila (o což se na jeho povely pokoušela), a následně mi dal pěstí,“ popsala dívka, která tím konkrétně jmenovala zápasníka MMA.

Celý incident se měl odehrát v brzkých ranních hodinách v podniku Burrito Loco v pražských Holešovicích. „Pozorovala jsem plačící slečnu a kluka, který jí poroučí, ať mu koupí jídlo, že má hlad. Slečna se pokoušela odejít, ale on ji vždy od dveří dotáhl směrem k pultu. Říkal jí, že jí znásilní někoho z rodiny, že ji zmlátí, že je nemožná, že by se za sebe měla stydět,“ řekla dívka.

Z dalšího vyprávění napadené dívky mrazí. Obě kamarádky totiž chtěly přítelkyni bijce Růžičky pomoci, ale ta s díky odmítla a vrátila se zpátky k Růžičkovi. Když Růžička s přítelkyní odcházeli, dvě kamarádky se rozhodly, že je budou následovat. 

„Asi o 100 metrů dál ji vzal za vlasy a hodil s ní po kovové zábraně. Vyšly jsme tedy jejich směrem,“ vypráví dívka. Pak se začaly dít věci. „Slečna zabočila do ulice a Tadeáš pokračoval, přičemž jsme na něj křičely a snažily se ho konfrontovat s jeho chováním. Najednou byl strašně milý a říkal nám, že jsme celou situaci špatně pochopily. Nemělo smysl mu dál říkat, že je č*rák, takže jsme se otočily zpátky směrem domů,“ napsala dívka.

Růžička pak měl údajně svou vlastní partnerku nabádat, aby na dívky zaútočila, o co se pokoušela. Pak prý udeřil sám Růžička dívku, když se pokoušela zasáhnout a vrazila mu facku.

Policie případ řeší

„Zastavily jsme se opět u Burrita a po chvíli se dva zmínění spolu objevili. Slečna začala do Elišky bít pěstmi a kopat ji. Vedle ní stál Tadeáš Růžička a dával jí povely typu ‚Zabij ji‘. Poté Elišce plivnul do obličeje. Byla to dost vyhrocená situace a detaily mi už mozek vymazal. Já na kluka, který svoji sjetou holku instruoval k bitce, mluvila. Už si nepamatuju, co konkrétně řekl, ale by to fakt nechutný, takže jsem mu dala facku, načež jsem vzápětí dostala brutální dělo pěstí,“ informuje dívka.

Případem se zabývá policie. „Mohu potvrdit, že kolegové z místního oddělení Letná na základě přijatého oznámení prověřují incident mezi několika osobami, který se stal 13. 8 v  časných ranních hodinách před jednou z provozoven v ulici Milady Horákové. Incident je prověřován pro podezření ze spáchaní přestupku proti občanskému soužití. V tuto chvíli probíhá vyhodnocení kamerových záznamů a výslechy svědků. To je vše, co lze k dané věci sdělit,” sdělil Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

A není to poprvé, co by měli známého MMA zápasníka, vyšetřovat policisté. Sociálními sítěmi se na začátku července šířilo video, které podle všeho zobrazuje důsledky rvačky, k níž mělo dojít - shodou všehomíra a všech náhod - rovněž v  Praze 7.

Podle policie konkrétně na Strossmayerově náměstí. „Kriminalisté se zabývají případem na základě videa, které se objevilo na sociální síti. Je na něm zachycený na ulici bezvládně ležící muž, kterého jiný muž fackuje,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Oním agresorem měl podle všehob být právě bojovník MMA Tadeáš Růžička alias Mawar.

Fotogalerie
4 fotografie