Sociálními sítěmi se v předešlých dnech začalo šířit video, které podle všeho zobrazuje důsledky rvačky, k níž mělo dojít v Praze 7, podle policie konkrétně na Strossmayerově náměstí.

„Kriminalisté se zabývají případem na základě videa, které se minulý týden objevilo na sociální síti. Je na něm zachycený na ulici bezvládně ležící muž, kterého jiný muž fackuje,“ uvádí policejní mluvčí Jan Daněk. Podle informací CNN Prima News by oním agresorem měl být bojovník MMA Tadeáš Růžička alias Mawar.

Video
Video se připravuje ...

Policisté se shánějí po muži, kterého v bezvědomí fackoval agresor. K napadení mělo dojít na Strossmayerově náměstí. Policie České republiky

Mlátil muže v bezvědomí

Útočníkovi hrozí pořádný malér. Jedna věc je neposkytnout první pomoc tomu, kdo ji potřebuje. Druhá věc je bít do člověka, jenž se nemůže bránit, nadto je podle všeho v bezvědomí. Policisté v první půli července zveřejnili prosbu o pomoc při pátrání po zraněném muži, protože neznali jeho totožnost. Tu už teď ale znají.

„Kriminalistům se již povedlo zjistit totožnost poškozeného a vyslechnout ho. Zároveň zjistili dostatek podkladů k tomu, aby mohli zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě, a to pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví,“ osvětlil Daněk 28. srpna. Zda je obviněným právě zápasník MMA Růžička, není jasné.

Fotogalerie
4 fotografie