„Ve středu po poledni jsme vyjížděli k případu napadení učitelky žákem. Pražští policisté nyní případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Učitelka při incidentu utrpěla drobné zranění, ošetření na místě odmítla,“ uvedla policejní mluvčí. Další informace k incidentu odmítla sdělit.

„Dnes došlo během vyučování k incidentu mezi žákem 4. třídy a učitelkou. Situaci s žákem řeší Policie ČR a OSPOD,“ informovala na internetových stránkách ředitelka školy v pražském Kamýku Dagmar Bolfová. Na místo vyrážela také pražská záchranka, podle její mluvčí Jany Poštové vyjížděla k chlapci s psychickými potížemi, kterého převezla do nemocnice. 

Projevy agrese do prostředí škol nepatří a nelze je tolerovat, uvedlo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) na sociální síti X, dříve twitteru. „Vedení školy, kde ve středu došlo k napadení učitelky žákem, jsme kontaktovali a jsme připraveni poskytnout podporu. Prevenci negativních jevů a rizikového chování se MŠMT dlouhodobě věnuje,“ dodalo.

Ředitelé a další odpovědní pracovníci škol mohou podle ministerstva využít školení a přehled doporučených opatření pro zajištění bezpečného prostředí ve školách. „Důležité je toto téma začlenit do přípravy pedagogů a komunikace mezi žáky a učiteli,“ doplnil úřad.