Kriminalisty zalarmoval Pantůčkův syn. „Pohřešovaný svému synovi sdělil, že bude cestovat. Od té doby se však už rodině neozval,“ oznámila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Je nedostupný

„Má nedostupný mobilní telefon a do místa bydliště se doposud nevrátil,“ upřesnila mluvčí. Po nezvěstném herci a dabérovi vyhlásila Policie ČR pátrání v úterý 5. září. „Pohřešovaný měří 175 až 185 centimetrů, má šedé vlasy a modré oči. Trvalé bydliště má v Kolíně a přechodné v Mukařově, kde se ale už několik dní neobjevil,“ píše policie na svém webu. Pantůčkova fotografie a profil byly v databázi hledaných osob ještě v době uzávěrky dnešního Blesku.

Finanční potíže?

Strach o dvorního dabéra Colina Firtha (mj. Marc Darcey v Denících Bridget Jonesové) anebo původce českého hlasu lemura Maurice z animáků Madagaskar mají i jeho kolegové. „Zbyška hledají? Panebože!“ zhrozila se v telefonátu s Bleskem jedna z Pantůčkových spolupracovnic z dabingu, která si nepřála být jmenována. „On měl v poslední době starosti. Během covidu a po něm bylo méně práce, a to víte, musel se ohánět,“ nastínila možný původ jeho trablů.

Čekají ho i v Plzni

Osmnáct let Pantůček působil v Divadelní společnosti Háta Olgy Želenské, která uvedla i jeho velmi úspěšnou hru To byl teda silvestr!. V současnosti hraje pod křídly produkční společnosti JT Promotion v jejích zájezdových představeních a v pražském Divadle Palace. Objevil se i v několika filmech (Teroristka) a seriálech (Sanitka 2, Kriminálka Anděl, Svatby v Benátkách, Přístav, Krejzovi). Účinkováním v muzikálu Něco shnilého se po 39 letech vrátil do svého rodného města – Plzně. Nejbližší představení tam má mít až 8. října.

Video
Video se připravuje ...

Detaily mýtného v Praze. Válka rodin kvůli nahotě Krainové. A pohřeb Prigožina. Bára Horáková, Lukáš Červeny, reuters

Fotogalerie
17 fotografií