Ve čtvrtek se v odpoledních hodinách sjely v rychlém sledu k Olšanskému náměstí do Táboritské ulice policejní vozy i sanitky. Nakonec je následoval i vůz koronera. V 7. patře tamního domu totiž došlo k napadení dvou žen. Starší z nich nepřežila, ta druhá v kritickém stavu bojuje v nemocnici o život. „Pachatel byl zadržen v ulici Ke Karlovu a nikomu nehrozí žádné další nebezpečí,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

„Na místě vážného napadení jsme ošetřovali 2 zraněné ženy. Jedna ve věku zhruba 35 let i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehla, druhou ve věku zhruba 21 let jsme v kritickém stavu převezli do nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ sdělila s tím, že na místo vyjely dvě záchranářské posádky, dva lékaři a inspektor. 

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí Policie ČR Richard Hrdina k incidentu, k němuž došlo v Táboritské ulici. Zemřela při něm žena, druhá skončila v kritickém stavu. (24. srpen 2023) David Malík

Nedávno se stala (znovu) maminkou

Co přesně krvavému útoku, který měl být veden nožem, předcházelo se snaží zjistit kriminalisté. Jisté je, že se tak stalo i před nezletilými dětmi, kterých mělo být více. Té nejmladší však nebyl ještě ani rok! To Blesku potvrdila i jedna z žen, která dům pravidelně navštěvuje. „Co vím od kamarádky mamky, tak ta paní, co nepřežila, tak porodila asi před tři čtvrtě rokem,“ sdělila Blesku žena, která si přála zůstat v anonymitě.

Návrat z vězení?

V době inkriminovaného útoku byla dokonce s kamarádkou na místě. „Když už tam byl koroner, tak mi to bylo jasné,“ sdělila. „Paní měla tři děti, údajně snad jedno v dětském domově.“ Agresor měl být přitom dle místních před časem ve vězení. Z jakého důvodu, nevěděl nikdo. Jeho chování k druhým ale nikdo příliš nekomentoval.

Měli před svatbou!?

Že však v domácnosti nebylo vždy vše úplně v pořádku, Blesku potvrdilo nezávisle na sobě více lidí z okolí. Hovořili o tom, že pracovnice z Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) domácnost navštěvovaly nezřídka. „Byla to sociálně slabší rodina,“ připustila Blesku žena. Partneři podle informací Blesku měli mít dokonce před svatbou! O zásnubách měli hovořit loni.

K druhým se chovali slušně

Jednalo se jinak ovšem prý o dobře vychované děti a slušnou ženu. Podle sousedů, kteří zemřelou znají od vidění, se mělo jednat o vesměs normální a slušnou rodinu. „Tuším, že měla dvě děti v dětském domově a u sebe měla chlapečka a v lednu porodila další dítě. Byla to příjemná holka. Moje známá bydlí vedle v bytě a říkala, že jedna z těch pobodaných byla dokonce její dcera,” sdělila Blesku žena pracující v nedaleké trafice.

Že příslušníci domácnosti nikdy ničím jiným negativně nevyčnívali, potvrdila i sousedka ze stejného patra, která si z pochopitelných důvodů rovněž přála zůstat v anonymitě: „Je to hrozné. Bydleli tam mladí lidé, ale co všechno se tam dělo a jak se to odehrálo, přesně nevím. Já jsem je občas potkávala, když jsem šla do komůrky, paní chodila s kočárkem ven. Byli to mladí lidé, takže tam měli často nějaké návštěvy, ale vždycky se chovali slušně.“

Časté návštěvy potvrdila i paní z nedaleké trafiky, její známá, která s rodinou sousedí, si ovšem také nikdy na větší hluk nestěžovala. „Neříkala, že by v tom bytě byl nějaký hluk, nebo že by si všimla čehokoliv zvláštního. Scházelo se u nich dost lidí, takže občas tam bylo celkem veselo. Celkově na mě působili jako veselá rodinka, paní se sem občas stavila pro cigarety,” uvedla pro Blesk. „Nikdy jsem na ní neviděla žádné známky násilí nebo tak, moje známá často a ráda peče a často jim tam nosila něco na ochutnání nebo pro děti, ani ona nikdy nezpozorovala nic, co by nasvědčovalo tomu, že by v rodině byly nějaké potíže,“ dodala.

Video
Video se připravuje ...

Před dveřmi do bytu, kde ve čtvrtek mělo dojít k vraždě je ještě viditelná zaschlá kaluž krve. Blesk

Stopy od krve

Byt, kde se měl celý horor odehrát, je zapečetěn policejní páskou. Na chodbě jsou však stále viditelné stopy krve. Zakrvácená je rohožka před dveřmi inkriminovaného bytu a jen o kousek dál na chodbě směrem k výtahu je velká zaschlá kaluž krve. Co přesně vedlo k tak strašidelnému vyústění, které zapříčinilo smrt pohledné maminky, nyní řeší pražští kriminalisté.

Fotogalerie
30 fotografií