Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V oblíbeném letovisku útočil žralok: Turistka přišla o ruku!

Autor: pma, BLK - 
14. září 2023
16:18

Poklidné radovánky v moři přerušil boj o holý život. Plavkyně z Alexandrie si šla ve středu v letovisku Daháb v Egyptě zaplavat na pláž Laguna Beach. Ve vlnách blízko břehu ji ale napadl žralok. Žena skončila v bezvědomí a lékaři jí museli amputovat levou ruku. 

„Ministerstvo životního prostředí vyhlašuje nouzový stav na plážích na jihu Sinaje poté, co byla egyptská občanka napadena žralokem,“ oznámily ve středu veřejnosti egyptské úřady. 

Stalo se tak poté, co si žena původem z Alexandrie šla s přítelem zaplavat do moře u oblíbené pláže. Jedná se o pláž navazující na čtyřhvězdičkový hotel a místo k plavání je vymezeno bójemi. Ve vodě Egypťanku napadl žralok. Tři lidé stihli rychle odplavat, žena z Alexandrie ale takové štěstí neměla. 

Video  Žralok útočil v letovisku Daháb.  - Twittter.com
Video se připravuje ...

Útoku si všimli i přihlížející lidé z pláže a okamžitě přivolali záchranáře. Ti ženu ošetřili a převezli do nemocnice. Egypťanka byla podle deníku Daily Mail v bezvědomí a lékaři jí museli amputovat levou ruku. V současné době by žena měla být ve stabilizovaném stavu. 

Podle deníku plavci nejprve žraloka považovali za velkého tuňáka. Laguna Beach byla ihned po útoku uzavřena. Tamní rybáři se vydali na moře s harpunami, ale ani po několika hodinách parybu nedokázali lokalizovat. 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání