Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Násilná smrt údajné prostitutky v Dolním Dvořišti: Policie vypátrala důležitého svědka!

Aktualizováno -
13. září 2023
14:21
Autor: jel - 
13. září 2023
10:19

Jihočeští kriminalisté vyšetřují od pondělí násilnou smrt ženy v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Údajnou prostitutku měl v pokoji najít bez známek života její přítel. V úterý proběhla v okolí obce pátrací akce, nikdo ale zadržen nebyl. Policisté v souvislosti s případem hledali důležitého svědka. Toho se jim podařilo najít ve středu v odpoledních hodinách. Na případu dále pracují.

O tom, že kriminalisté v souvislosti s případem potřebují svědka Aleše Š. vyslechnout, informovala na sociální síti X, dříve Twitter, policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová ve středu ráno. Policisté žádali o pomoc veřejnost. „Policisté děkují sdělovacím prostředkům a veřejnosti za pomoc při pátrání po důležitém svědkovi v případu násilného zločinu v Dolním Dvořišti,“ uvedla později mluvčí s tím, že svědka se podařilo najít ve středu před polednem.

Čtyřiačtyřicetiletá žena byla nalezena bez známek života v místním penziónu. Podle informací CNN Prima News byl penzion ale ve skutečnosti nevěstinec a žena měla být prostitutkou. Mrtvou ji měl najít její partner.

Policie již dříve uvedla, že zatím vyhodnocují stopy a čekají na výsledek soudní pitvy. V úterý ale v okolí obce probíhala pátrací akce. „V Dolním Dvořišti probíhá pátrací akce po podezřelém z majetkové trestné činnosti a žhářství. Je možné, že je podezřelý i ze včerejšího násilného trestného činu,” řekla Blesku Schwarzová. Ta v úterý večer dodala, že se policii bohužel nikoho nepodařilo zadržet.

Video  Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Moly28 ( 13. září 2023 11:49 )

On se jmenuje Šafra, takže skloňovat podle vzoru Předseda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání