Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nebohou Amber (†16) znásilnili ve spánku: Pár měsíců poté ji sexuálně napadl a zabil její bratr!

Autor: štt - 
10. září 2023
18:54

Britský soud vynesl rozsudek nad chlapcem, který před lety sexuálně napadl a následně uškrtil svou sestru. Dívka neprožila šťastné dětství a dospívání. Ve třech letech byli sourozenci kvůli domácímu násilí odebráni do pěstounské péče. Bratr měl sklony k násilí a dívku dlouhá léta šikanoval.

Amber Gibsonová se narodila na Nový rok 2005 ve všeobecné nemocnici Wishaw ve skotském Lanarkshiru. O dva roky dříve zde přišel na svět její bratr Connor. Dle Daily Mailu sourozenci neprožili šťastné dětství. Poté, co úřady zjistily, že otec surově mlátil jejich matku, odebraly děti do ústavní péče.

Krátce na to jim byla přidělena pěstounská rodina. Craig a Carol Nivenovi později vzpomínali, jak se u Connora postupně objevily sklony k násilí. Bratr svou mladší sestru často mlátil. Amber byla proto nakonec poslána do jiného výchovného zařízení.

Kvůli svému agresivnímu chování musel Connor navštěvovat školu uzpůsobenou pro děti se speciálními potřebami. Ani zde si nenašel mnoho kamarádů. Svým spolužákům měl vyhrožovat smrtí. Jedné těhotné žákyni údajně řekl, že „jí dítě vyrve z břicha“.

Ani v novém prostředí Amber nenalezla klid. V červnu 2021 ji znásilnil o několik let starší chlapec. Policie ze spáchání trestného činu usvědčila Jamieho Starrse, který byl již v minulosti stíhán za sexuální násilí. Dívka po celou dobu spala. Ráno, když vstala, s hrůzou zjistila, že má stažené kalhotky a vedle ní spí nahý muž.

26. listopadu téhož roku se setkala se svým bratrem. Dlouho se s ním neviděla a dle výpovědi jejích kamarádek se na setkání velice těšila. Dokonce do společného chatu zaslala radostnou fotku z procházky po parku ve městě Hamilton. Jejich společné kroky navíc zachytila bezpečnostní kamera.

Connor se vraždu snažil zamaskovat, když mrtvé sestře zaslal SMS, v níž se ptá, zda dobře dorazila. Necelé dva roky od vraždy soud rozhodl o mladíkově vině a poslal jej na doživotí za mříže. Soudce případ označil „za čisté zlo“.

Video  25 let strachu: Marii Bělové manžela rozstříleli najatí vrazi, ona nakonec spáchala sebevraždu  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání