Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Holčičce (8) zorbingová koule zlomila v lebce 15 kostí! Po uzdravení Lily udělala dojemné gesto

Autor: pma, BLK - 
4. září 2023
18:17

Osmiletá Lily-Mae Westová na letošní dovolenou s rodiči v britském Severním Yorkshiru asi jen tak nezapomene. Během hry do ní narazila zorbingová koule, jež dívenku srazila obličejem na betonovou zem. Při nehodě si Lily v lebce zlomila 15 kostí. Holčička se po svém uzdravení rozhodla pomoct charitativní organizaci, která během léčby podporovala její rodinu. Před babiččiným domem bude prodávat pečivo a limonádu, aby pro charitu vybrala peníze!

Únorová dovolená se pro rodinu Westových změnila v hotový horor. Maminka Katie, tatínek Matthew a bratr Elliot se účastnili zorbing fotbalu v rekreačním parku v Severním Yorkshiru. Tehdy ještě sedmiletá Lily stála opodál a sledovala rodinu. Když vtom došlo k neštěstí.

„Narazila do ní zorbingová koule a srazila ji obličejem napřed k zemi. Její drobná sedmiletá lebka tehdy dopadla na podlahu tvrdou jako kámen. Stalo se to tak rychle,“ zavzpomínala pro BBC na incident Katie Westová (32), maminka malé Lily.

Nehoda poznamenala dívčino chování

Zraněná dívenka byla okamžitě převezena do nemocnice Leeds General Infirmary. Tam lékaři zjistili, že došlo ke zlomení patnácti lebečních kostí. Lily měla navíc poškozené oční důlky, obočí a ústa. V nemocnici holčička zůstala přes týden. „Měla velké modřiny, takové ,pandí oči‘ a z mozku jí unikla nějaká tekutina. Poranění mozku ale není vážné,“ doplnila matka.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Nehoda Lily poznamenala i po psychické stránce. Rodina si všimla, že se její chování proměnilo. „Rozčiluje se a není tak sebevědomá, jako bývala,“ sdělili příbuzní. V současnou chvíli je ale na dobré cestě. I když bojuje s nočními můrami, cítí se dobře a snaží se si užívat života.

Poděkování za podporu

Během doby, kdy na tom byla malá školačka nejhůře, rodinu finančně podporovala charitativní organizace Day One Trauma Support. Ta se specializuje na pomoc pacientům a rodinám, kteří si prošli velkým traumatem. Holčička se po svém uzdravení rozhodla, že organizaci, jež podpořila její rodinu, také pomůže.

Před domem své babičky ve městě Stanley si postavila stánek, ve kterém chce prodávat kolemjdoucím limonádu a pečivo. Celý výtěžek pak pošle za pomocí rodičů organizaci Day One Trauma Support.

Video  Uběhlo 12 let od výletu deváťáků z Nového Jičína, který skončil tragédií.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání