Obsah filmu Panství Downton: Nová éra (Downton Abbey: A New Era)

Za dobu své filmové a seriálové existence už Panství Downton zažilo ledacos, ovšem asi nikoho by nenapadlo, že se v minulosti babičky Violet (Maggie Smith) ukrývá tajemství, které může otřást základy celého šlechtického rodu Crawleyů.

Vše odstartuje šokující zpráva, že se Violet stala dědičkou zámku v jižní Francii, který jí odkázal muž, s nímž se setkala v mládí. Co se mezi těmi dvěma mohlo odehrát, že si na ni po tolika letech vzpomněl ve své závěti a odkázal jí takové bohatství?

Obsazení filmu Panství Downton: Nová éra (Downton Abbey: A New Era)

Herci Postavy
Nathalie Baye Madame Montmirail
Hugh Bonneville Robert Crawley
Laura Carmichael Edith Pelham
Jim Carter Charles Carson
Raquel Cassidy Phyllis Baxter
Brendan Coyle John Bates
Hugh Dancy Jack Barber
Michelle Dockery Lady Mary Talbot
Kevin Doyle Joseph Molesley
Michael Fox Andy Parker
Joanne Froggatt Anna Bates
Harry Hadden-Paton Herbert "Bertie" Pelham
Laura Haddock Myrna Dalgleish
Robert James-Collier Thomas Barrow
Allen Leech Tom Branson
Phyllis Logan Elsie Carson
Elizabeth McGovern Cora Crawley
Sophie McShera Daisy Parker
Tuppence Middleton Lucy Branson
Lesley Nicol Beryl Patmore
Maggie Smith Violet Crawley
Imelda Staunton Maud, Lady Bagshaw
Dominic West Guy Dexter
Penelope Wilton Isobel Grey, Lady Merton
Jonathan Zaccaï Edouard, Marquis de Montmirail
Samantha Bond Lady Rosamund Painswick
Sue Johnston Gladys Denker
Douglas Reith Richard "Dickie" Grey, Lord Merton
Paul Copley Albert Mason
David Robb Dr. Richard Clarkson
Alex Macqueen Stubbins
Jonathan Coy George Murray
Charlie Watson Albert

Hugh Bonneville - Robert Crawley

Britský herec známý svou prací v televizi, filmu a divadle. Narodil se 10. listopadu 1963 v Londýně a vyrůstal v rodině lékaře.

Bonneville studoval na Webber Douglas Academy of Dramatic Art v Londýně a svou hereckou kariéru zahájil v 90. letech. Nejvíce se proslavil rolí Roberta Crawleyho, hraběte z Granthamu, v televizním seriálu "Panství Downton". Bonneville se objevil také v mnoha filmech, například "Notting Hill", "The Monuments Men" a "Paddington".

Kromě herecké práce uváděl také dokumentární filmy pro BBC a Channel 4, včetně "The Nile: Velká egyptská řeka s Hughem Bonnevillou". Bonneville byl za své herecké výkony nominován na několik cen, včetně cen BAFTA, Primetime Emmy Awards a Zlatého glóbu.

Je také patronem několika charitativních organizací, včetně National Youth Theatre a Primary Shakespeare Company. Bonneville je ženatý s Lulu Williamsovou a mají spolu syna a dceru. V roce 2021 bylo oznámeno, že Bonneville bude hrát v připravovaném filmu Panství Downton: A New Era", který je pokračováním filmu "Downton Abbey" z roku 2019.

Elizabeth McGovern - Cora Crawley

Americká herečka působící ve filmu, televizi a divadle. Narodila se 18. července 1961 v Evanstonu ve státě Illinois a vyrůstala v rodině hudebníků.

McGovernová studovala na Juilliard School v New Yorku a svou hereckou kariéru zahájila v 80. letech. Nejvíce ji asi proslavila role Cory Crawleyové, hraběnky z Granthamu, v televizním seriálu "Panství Downton". McGovernová se objevila také v mnoha filmech, například v "Ragtime", "Tenkrát v Americe" a "Obyčejní lidé", za který byla nominována na Oscara.

Kromě herectví se věnuje také zpěvu a se svou skupinou Sadie and the Hotheads vydala několik alb. McGovernová byla za své herectví nominována na několik cen, včetně cen Emmy, Zlatého glóbu a Screen Actors Guild Awards. Angažuje se také v různých charitativních organizacích, včetně Mezinárodního záchranného výboru a Creative Coalition.

McGovernová je od roku 1992 vdaná za britského filmového režiséra a producenta Simona Curtise a mají spolu dvě děti. Kromě práce na filmovém plátně a jevišti je McGovernová také autorkou scénáře a románu "The Singular Exploits of Wonder Mom and Party Girl".

Michelle Dockery - Lady Mary Talbot

Anglická herečka známá svou prací ve filmu, televizi a divadle. Narodila se 15. prosince 1981 v anglickém Essexu a vyrůstala v učitelské rodině.

Dockery studovala na Guildhall School of Music and Drama v Londýně a svou hereckou kariéru zahájila v polovině roku 2000. Nejvíce se proslavila rolí lady Mary Crawleyové v televizním seriálu "Panství Downton". Dockery se objevila také v mnoha filmech, například "Hanna", "Non-Stop" a "Smysl pro konec".

Kromě herectví je také vystudovanou zpěvačkou a účinkovala v několika divadelních představeních, včetně "The Sound of Music" a "Pygmalion". Dockery byla za své herectví nominována na několik cen, včetně Primetime Emmy Awards, Zlatého glóbu a Screen Actors Guild Awards.

Angažuje se také v různých charitativních organizacích, včetně kampaně Stand Up to Cancer. Dockeryho bratr Michael Dockery je také herec, známý svou prací v britském televizním seriálu "Strike Back". V roce 2021 bylo oznámeno, že Dockery bude hrát v připravovaném filmu "Downton Abbey: A New Era", který je pokračováním filmu "Downton Abbey" z roku 2019.

Laura Carmichael - Lady Edith Pelhamová

Anglická herečka známá svou prací ve filmu, televizi a divadle. Narodila se 16. července 1986 v anglickém Southamptonu a vyrůstala v učitelské rodině.

Carmichaelová studovala na divadelní škole Bristol Old Vic a svou hereckou kariéru zahájila koncem roku 2000. Nejvíce ji proslavila role lady Edith Crawleyové v televizním seriálu "Panství Downton". Carmichaelová se objevila také v několika filmech, například "Tinker Tailor Soldier Spy", "Madame Bovary" a "Spojené království".

Kromě herecké práce je také vystudovanou tanečnicí současného tance a účinkovala v několika divadelních představeních. Carmichaelová byla za své herectví nominována na několik cen, včetně Primetime Emmy Awards a Screen Actors Guild Awards. Angažuje se také v různých charitativních organizacích, včetně Světového fondu na ochranu přírody a Mezinárodní organizace proti otroctví.

Carmichaelova sestra Amy Carmichaelová je rovněž herečka, známá díky své práci v britském televizním seriálu "The Inbetweeners". V roce 2021 bylo oznámeno, že si Carmichaelová zopakuje roli lady Edith Crawleyové v připravovaném filmu "Downton Abbey: A New Era", který je pokračováním filmu "Downton Abbey" z roku 2019.

Maggie Smith - Violet Crawley

Anglická herečka známá svou prací ve filmu, televizi a divadle. Narodila se 28. prosince 1934 v Ilfordu v anglickém Essexu a svou hereckou kariéru zahájila na počátku 50. let.

Smithová se objevila v mnoha filmech, mimo jiné ve snímcích "The Prime of Miss Jean Brodie", "California Suite" a ve filmové sérii "Harry Potter", kde hrála profesorku Minervu McGonagallovou.

Je známá také díky své práci na divadelních prknech, kde získala několik ocenění za své výkony ve hrách jako "The Importance of Being Earnest" a "Lettice and Lovage". Smithová získala za své herectví řadu ocenění, včetně dvou Oscarů, pěti cen BAFTA a tří Zlatých glóbů.

Kromě své herecké práce se angažuje také v různých charitativních organizacích, včetně Alzheimerovy společnosti a Královského národního záchranného institutu. V roce 1990 byla Smithová jmenována Dame Commander of the Order of the British Empire a v roce 2014 Companion of Honour.

Je také členkou Řádu za zásluhy, který se uděluje za mimořádné úspěchy v oblasti umění, vzdělání, literatury nebo vědy. Smithová je respektovanou osobností zábavního průmyslu a je oceňována za svůj talent a oddanost svému řemeslu. V roce 2021 bylo oznámeno, že si Smithová zopakuje roli Violet Crawleyové, vdovy hraběnky z Granthamu, v připravovaném filmu Panství Downton: A New Era", který je pokračováním filmu "Downton Abbey" z roku 2019.

Imelda Staunton - Lady Bagshawová

Anglická herečka, narozená 9. ledna 1956 v Londýně. Vystudovala Královskou akademii dramatických umění (RADA) a svou kariéru začala v divadle.

Průlomovou rolí Stauntonové byla role v muzikálu "Into the Woods" v roce 1990, za kterou získala Olivier Award pro nejlepší herečku v muzikálu. Širšího uznání se jí dostalo za titulní roli ve filmu "Vera Drake" z roku 2004, za kterou získala nominace na Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA pro nejlepší herečku.

Stauntonová je známá také díky roli Dolores Umbridgeové ve filmové sérii "Harry Potter". Objevila se v mnoha dalších filmech, například "Rozum a cit", "Zamilovaný Shakespeare" a "Pýcha". Kromě filmové a divadelní práce se Stauntonová věnovala také televizní tvorbě, mimo jiné v seriálech "Cranford" a "The Crown".

Získala čtyři Olivier Awards, tři za nejlepší herečku v muzikálu a jednu za nejlepší herečku v divadelní hře. V roce 2006 byla Stauntonová jmenována komandérem Řádu britského impéria (CBE) za své zásluhy v oblasti dramatu. Je vdaná za hereckého kolegu Jima Cartera a mají spolu dceru.

Allen Leech - Tom Branson

Irský herec narozený 18. května 1981 v Dublinu. Je známý především díky roli Toma Bransona v historickém seriálu "Downton Abbey".

Leech se vzdělával na Dublin School of Drama a později v dublinském Abbey Theatre. Ve filmu debutoval v roce 2004 ve filmu "Kovbojové a andělé". Leech se objevil v mnoha dalších filmech, například "The Imitation Game", "Bohemian Rhapsody" a "The Sweeney". Kromě práce ve filmu a televizi se Leech objevil také na divadelních prknech v inscenacích jako "Romeo a Julie" a "Pýcha".

Za své výkony získal uznání kritiky, včetně nominace na cenu Screen Actors Guild Award za práci v seriálu "Downton Abbey". Leech je ženatý s americkou herečkou Jessicou Blair Hermanovou a mají spolu syna. Zasazuje se o různé charitativní účely, včetně organizace War Child. Leech je aktivní na sociálních sítích, má mnoho příznivců na Instagramu a Twitteru.

Jim Carter - Charles Carson

Britský herec, narozený 19. srpna 1948 v Harrogate v Anglii. Je známý především díky roli pana Carsona v historickém seriálu "Downton Abbey".

Carter vystudoval Central School of Speech and Drama v Londýně. Objevil se v mnoha filmech, například "Šílenství krále Jiřího", "Zamilovaný Shakespeare" a "Zlatý kompas". Carter má za sebou také úspěšnou kariéru na divadelních prknech, mimo jiné účinkoval v inscenacích "The Winter's Tale" a "The Importance of Being Earnest".

Za svou práci získal řadu ocenění, včetně televizní ceny BAFTA a ceny Screen Actors Guild Award. Kromě herecké kariéry je Carter také uznávaným hlasovým hercem, který propůjčil svůj hlas mnoha animovaným filmům a televizním pořadům.

Je ženatý s herečkou Imeldou Stauntonovou a mají spolu dceru. Carter je známý svou filantropickou činností, včetně podpory charitativní organizace Alzheimerova společnost. V roce 2019 byl jmenován důstojníkem Řádu britského impéria (OBE) za své zásluhy v oblasti dramatu.

Kevin Doyle - Joseph Molesley

Britský herec, narozený 10. března 1961 ve Scunthorpe v Anglii. Je známý především díky roli Josepha Molesleyho v historickém seriálu "Downton Abbey".

Doyle vystudoval Královskou velšskou hudební a dramatickou školu. Objevil se v mnoha filmech, například "The Libertine", "The Mark of Kain" a "The Professor and the Madman". Doyle má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru, mimo jiné účinkoval v inscenacích "The Crucible" a "Translations".

Za své výkony získal uznání kritiky, včetně nominace na cenu Screen Actors Guild Award za práci v seriálu "Downton Abbey". Kromě herecké kariéry je Doyle také hudebníkem a v průběhu let hrál v několika kapelách. Je ženatý s herečkou Olivií Caffreyovou a mají spolu dvě děti.

Doyle je známý svou podporou různých charitativních organizací, včetně hospice svatého Františka v anglickém Romfordu. Stále aktivně působí ve filmu, televizi a divadle a je považován za jednoho z nejvšestrannějších herců své generace.

Robert James-Collier - Thomas Barrow

Britský herec, narozený 23. září 1976 v Salfordu v Anglii. Je známý především díky roli Thomase Barrowa v historickém seriálu "Downton Abbey".

James-Collier vystudoval Manchester Metropolitan School of Theatre. Objevil se v mnoha filmech, například "Vánoční hvězda", "Rituál" a "Drsné světlo dne". James-Collier má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru, mimo jiné účinkoval v inscenacích "Coriolanus" a "The Pride".

Za své výkony získal uznání kritiky, včetně nominace na cenu Screen Actors Guild Award za práci v seriálu "Downton Abbey". Kromě herecké kariéry se James-Collier věnuje také modelingu a objevil se v kampaních pro různé módní značky.

Je známý svou filantropickou činností, včetně podpory Teenage Cancer Trust a British Heart Foundation. James-Collier je také vášnivým sportovním fanouškem a v průběhu let hrál fotbal za několik charitativních týmů. Nadále se aktivně věnuje filmové, televizní a divadelní tvorbě a jeho práce je vysoce ceněna kritikou i diváky.

Dominic West - Guy Dexter

Britský herec, narozený 15. října 1969 v Sheffieldu v Anglii. Je známý především díky svým rolím v televizních seriálech "The Wire" a "The Affair".

West vystudoval Guildhall School of Music and Drama v Londýně. Objevil se v mnoha filmech, včetně "Chicaga", "300" a "Tomb Raider". West má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru, mimo jiné účinkoval v inscenacích "Hamlet" a "Les Liaisons Dangereuses".

Za své výkony získal uznání kritiky, včetně tří cen Screen Actors Guild Awards a nominace na Zlatý glóbus za práci na filmu "The Affair". Kromě herecké kariéry je West také režisérem a režíroval několik epizod seriálů "The Wire" a "The Affair". Je ženatý s krajinářkou Catherine Fitzgeraldovou a mají spolu čtyři děti.

West je známý svou filantropickou činností, včetně podpory charitativní organizace Mary's Meals. Stále se aktivně věnuje filmu, televizi a divadlu a jeho práce je vysoce ceněna kritikou i diváky.

Laura Haddock - Myrna Dalgleish

Britská herečka, narozená 21. srpna 1985 v londýnském Enfieldu. Je známá především díky svým rolím v televizních seriálech "Da Vinciho démoni" a "Bílé linky".

Haddocková se vzdělávala na londýnských Arts Educational Schools. Objevila se v mnoha filmech, včetně "Strážců galaxie", "Transformers: The Last Knight" a "The Inbetweeners Movie". Haddocková má za sebou také úspěšnou kariéru na divadelních prknech, mimo jiné účinkovala v inscenacích "The Country Wife" a "Levá ponožka kapitána Oatese".

Za své výkony získala uznání kritiky, včetně nominace na cenu Screen Actors Guild Award za práci na filmu "Da Vinciho démoni". Kromě herecké kariéry se Haddocková věnuje také modelingu a objevila se v kampaních pro různé módní značky.

Je vdaná za herce Sama Claflina a pár má spolu dvě děti. Haddock je známá svou filantropickou činností, mimo jiné podporuje charitativní organizaci Teens Unite Fighting Cancer. Nadále aktivně působí ve filmu, televizi a divadle a její práce je vysoce ceněna kritikou i diváky.

Panství Downton: Nová éra (Downton Abbey: A New Era) - podrobné informace o filmu

"Downton Abbey" je britský historický televizní seriál, který se vysílal na ITV ve Spojeném království a PBS ve Spojených státech v letech 2010-2015. Seriál vytvořil Julian Fellowes a sleduje život aristokratické rodiny Crawleyových a jejich domácího služebnictva na počátku 20. století.

Seriál se odehrává na fiktivním yorkshirském venkovském sídle Downton Abbey a pokrývá události od potopení Titaniku v roce 1912 až po bouřlivá dvacátá léta. Seriál se zabývá tématy, jako jsou třída, společenské změny, láska, ztráta a rodinná dynamika. "Seriál Downton Abbey byl chválen za své produkční hodnoty, scénář a herecké výkony.

Získal řadu ocenění, včetně několika cen Primetime Emmy, Zlatého glóbu a ceny Screen Actors Guild Award. Seriál dal vzniknout také filmovému pokračování z roku 2019, rovněž s názvem "Downton Abbey", které znovu spojilo původní herecké obsazení a jehož děj se odehrává v roce 1927. Film byl rovněž dobře přijat fanoušky i kritikou.

"Panství Downton" je jedním z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších britských televizních seriálů všech dob, a to jak ve Spojeném království, tak i v zahraničí. Seriál byl široce oceňován pro své vysoké produkční hodnoty, spletité dějové linie a silné herecké výkony.

Seriál je také oceňován za schopnost poutavým a přístupným způsobem zpracovávat složitá témata, jako jsou třídní rozdíly, společenské změny a rodinná dynamika. Seriál získal řadu ocenění, včetně několika cen Primetime Emmy a Zlatých glóbů. Byl také oceněn Guinnessovou knihou rekordů jako nejoceňovanější anglicky vysílaný televizní seriál roku 2011.

Kromě kritického a komerčního úspěchu má seriál Panství Downton významný kulturní dopad. Seriálu se připisuje zásluha na oživení zájmu o dobová dramata a britskou historii a také na obnovení zájmu o módu, architekturu a etiketu počátku 20. století. Je kulturním fenoménem, který zanechal nesmazatelnou stopu v populární kultuře a nadále se těší přízni fanoušků po celém světě.

Julian Fellowes je britský herec, scenárista a spisovatel. Narodil se 17. srpna 1949 v egyptské Káhiře v diplomatické rodině a vzdělání získal v Anglii. Svou kariéru v zábavním průmyslu zahájil jako herec, účinkoval v různých divadelních představeních a televizních pořadech.

Fellowes dosáhl mezinárodního uznání díky své scenáristické práci na britském televizním seriálu "Downton Abbey", který vytvořil a napsal. V roce 2001 získal Oscara za nejlepší původní scénář k filmu Gosford Park, který režíroval Robert Altman. Kromě scenáristické práce napsal Fellowes také několik románů, včetně "Snobů" a "Minulost nedokonalá".

Napsal také scénáře k různým divadelním představením, včetně knihy k divadelní adaptaci "Mary Poppins", která měla premiéru na West Endu v roce 2004. V roce 2010 byl Fellowes jmenován doživotním peerem a získal tak místo ve Sněmovně lordů jako baron Fellowes z West Staffordu. Od roku 1990 je ženatý s Emmou Joy Kitchenerovou a mají spolu jednoho syna.

Viděli jste film Panství Downton: Nová éra? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Panství Downton: Nová éra CinemArt

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Panství Downton: Nová éra CinemArt

Fotogalerie
26 fotografií