Svoje lehce hysterické jednání se seriálovými kolegy na pražské kriminálce okomentovala slovy:  „Řvát na Trojana, Vetchýho, Taclíka je můj sen, takže to se povedlo a velice jsem si to užila.“ Byť v minisérii režiséra Jiřího Stracha (49) chvíli trvá, než s teoretikem Stehlíkem najde společnou řeč, s jeho představitelem Ivanem Trojanem herečka takové problémy neměla. „Máme se s Ivanem rádi a dlouho jsme se neviděli, takže tohle setkání před kamerou bylo moc příjemné. Konec natáčení jsem takřka obrečela,“ svěřila se Tereza.

Společné přátelství

Kromě společného přátelství je pojí i událost stará 18 let, která víceméně zachránila Tereze kariéru. „Když mi přišla smlouva na Rafťáky, tak Ivan byl ten, který se mi o tu smlouvu postaral, protože moji rodiče nikoho jiného neznali. Neměli jsme vůbec žádné zkušenosti s filmem, ta smlouva se jim nezdála,“ popsala dnes dvojnásobná maminka. Její rodiče se s Trojanem seznámili během natáčení filmu Jedna ruka netleská, v němž hrála její sestra Sára (30).

Věnoval jí noc

„Byl tak hodnej, že čtením mojí smlouvy trávil čas. Dokonce nad tím prý proseděl jednu celou noc, upravil mi ji a dal do pořádku. Přitom už byl v té době jedním z nejznámějších českých herců,“ vylíčila seriálová kapitánka Fousová. Svou pečlivostí a trpělivostí, ostatně tak, jak to diváci v neděli viděli u jeho seriálového docenta Stehlíka, tehdy mladičkou Voříškovou zachránil. „Našel tam toho velice hodně! Já jsem nakonec jako jediná měla slušnou smlouvu, a to jen díky Ivanovi,“ netajila se herečka, které bylo v době Rafťáků pouhých patnáct a byl to její první film. Bůhví, jak by to s její kariérou dopadlo, kdyby Trojan tehdy nezasáhl!

Jak jim to spolu sluší v nové a sledované minisérii Docent, sledujte v neděli 12. února od 20.15 hodin v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Docent Reflex.cz

Tip na dobrou podprsenku

Před kamerou se tihle dva moc nepotkávají. V roce 2009 Tereza hrála Ivanovi dceru v Strachově kriminálce Ďáblova lest. „Pracovně se tolik neznáme, moje ségra s ním kdysi točila Jedna ruka netleská. Mimochodem – je lepší herečka než já, ale trpí takovou trémou, že nehraje,“ tvrdila Tereza. „Ivana znám tak, že jeho manželka Klára s klukama byli u nás na zahrádce a ženský se bavily, kde se kupuje dobrá podprsenka,“ vtipkuje herečka, která Ivana chová ve velké úctě. „Strašně si ho vážím za to, jaký je člověk. Dost často se stává, že herci jsou nesnesitelný lidi, ale Ivan je opravdu neuvěřitelně slušnej a hodnej člověk,“ dodala.

Fotogalerie
45 fotografií