Po rozchou s Abrhámem Naďa dostala nabídku vycestovat s Country Beatem Jiřího Brabce do amerického Nashvillu. „Jirka Brabec tenkrát říkal: Hele, já znám jedno kluka a on studoval v Anglii, umí bezvadně anglicky a on by s náma jel jako takovej náš manažer a průvodce, protože tu angličtinu potřebujeme, ale on nechce. On prostě nechce do Anglie a do Ameriky už vůbec ne. A že ho musím přemluvit,“ vzpomínala Urbánková, jak se sešla její cesta s Janiným tátou.

Při prvním setkáním ji prý překvapil jeho zjev. „Já jsem si ho představovala jako slušňáka v obleku a on přišel v takovejch vorvanejch kraťasech, kristuskách, měl takový dlouhý ušmudlaný vlasy, tak jsem přehodila nožku přes nožku, a tak jsme chvíli hovořili. A fakt to netrvalo moc dlouho. V podstatě jsme si nějak padli do oka a slíbil, že s náma pojede,“ smála se zpěvačka.

V Americe jim bylo dobře a nápad vzít se prý byl velmi spontánní. „Vytočil číslo do Washingtonu na naši ambasádu a tam řekl, že paní Urbánková by se ráda vdala a oni – No jistě, má s sebou doklady? A on, že mám s sebou jenom pas. No tak ale víte co, že je to paní Urbánková, my to všechno zařídíme. Pak nás odvezli na tu ambasádu a oddali nás,“ vyprávěla pětinásobná Zlatá slavice.

V Československu z toho pak byla sice veliká mela a Naďa brzy otěhotněla. „Pak nastaly teda ty všední dny, který zpočátku vypadaly hrozně krásně, pak jsem přišla do jiného stavu, což pro mě bylo velký štěstí,“ říkala Urbánková, které se narodila dcera Jana. Když jí byli čtyři roky, manželé se rozvedli.

„Rodiče se rozvedli, když mně byly čtyři roky tuším. Moje vzpomínky na tu dobu byly strašně hezký, co se týče táta a já, a máma a já. Ale když jsme byli táta, máma a já, tak byl vždycky problém. Pamatuju si jenom hádky. Já si myslím, že táta je úžasný člověk. Máma je úžasný člověk. Pro mě je velmi nepochopitelný, jak to, že se nikdy nedokázali dohodnout po dobrém,“ popslala to před časem Jana v dokumentu o mámě v cyklu Top Star Extra.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami. Videohub

Fotogalerie
92 fotografií