Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kamioňák Jaroslav zkolaboval za volantem: Život mu zachránili Martin a Simona

(Ilustrační foto)
(Ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: jel - 
1. září 2023
14:14

Běžný pracovní den se ve středu 23. srpna proměnil pro pana Jaroslava v boj o holý život. Během cesty s kamionem totiž zkolaboval. Naštěstí kolem projížděla sanitka se záchranáři Simonou a Martinem. Díky jejich všímavosti řidič přežil. Jeho zdravotní stav se zlepšuje a zachráncům poděkoval.

Jaroslav osudný den naložil zásilku a s kamionem se vydal na cestu. Během jízdy ho ale překvapila silná bolest na hrudi a od té chvíle už si nic nepamatuje. Auto zůstalo nezvykle zaparkované, čehož si všimli záchranáři Simona a Martin, kteří kolem projížděli za jiným pacientem. Zdravotníci se rozhodli raději situaci zkontrolovat.

„Záchranáři ze základny ve Vysokém Mýtě zjistili, že řidič Jaroslav je v bezvědomí a nedýchá,“ popsala na svých facebookových stránkách pardubická záchranka. Zdravotníci ihned požádali operační středisko, aby za původním pacientem vyslalo jinou sanitku a začali s oživováním Jaroslava.

„Po úspěšné kardiopulmonální resuscitaci byl pan Jaroslav převezen do Pardubické nemocnice,“ doplnila na sociální síti ZZS. Nyní se zdravotní stav pacienta zlepšuje, a tak mohl Simoně a Martinovi i poděkovat za záchranu života.

Video  Policisté zachránili život muži, který zkolaboval v parku.  - policie ČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání