Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drama na pouti v Německu: Policie zadržela dva americké vojáky, podezírá je z vraždy muže (†28) !

Autor: ČTK - 
20. srpna 2023
18:09

Dva američtí vojáci byli v neděli zadrženi v souvislosti s vraždou mladíka, která se stala v noci na sobotu na pouti ve městě Wittlich na západě Německa. Oznámila to policie ve spolkové zemi Porýní-Falc.

Osmadvacetiletý muž utrpěl smrtelné bodné poranění při potyčce v lunaparku, který každoročně přitahuje desítky tisíc návštěvníků z širokého okolí. Zatčení příslušníci americké armády ve věku 25 a 26 let podle policie z místa činu utekli.

Státní zastupitelství v Trevíru předalo případ americkým orgánům činným v trestním řízení „v souladu se stanovami pro pobyt vojáků NATO“.

„Něco takového se tu ještě nikdy nestalo,“ řekl starosta města ležícího nedaleko hranic s Lucemburskem Joachim Rodenkirch agentuře DPA. Oběť popsal jako „oblíbeného mladého muže“.

Americká armáda je v Německu přítomna od druhé světové války. Od konce studené války se však počet jejích vojáků v zemi snížil z původních přibližně 200 000 na současných 34 500 vojáků.

V červenci 2020 rozhodl bývalý americký prezident Donald Trump, který kritizoval Německo za nedostatečný příspěvek do rozpočtu NATO a za nedostatečné financování vlastní obrany, o přesunu přibližně 12 000 vojáků mimo Německo. Od tohoto kroku nakonec upustil jeho nástupce v úřadu Joe Biden, připomněla agentura AFP.

UFO1 ( 21. srpna 2023 08:58 )

Ukázka demokracie po Česku,pod tímto článkem je diskuze,pod Ukrajinou není, stejně jako ta demokracie v ČR....

krapotkin ( 20. srpna 2023 20:14 )

Neboj, tohle nám válečná štváčka Černochová zařídila taky.

trintin ( 20. srpna 2023 20:00 )

„v souladu se stanovami pro pobyt vojáků NATO“?? Znásilňovat, vraždit a plenit, ale to bych se zbytečně opakoval?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání