Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Znalec o Škrlové v Podcastu: Žádné stopy po pálení cigaretami jsem nenašel. Vzrušovalo jí škrcení dětí!

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, pma - 
17. srpna 2023
05:00

Přibližně půl roku se Barbora Škrlová jako třináctiletý Adam schovávala v Norsku. Tam unikla poté, co bylo v Česku odhaleno týrání dvou nezletilých bratrů Jakuba a Ondry. Škrlová byla v Norsku zadržena v lednu 2008 a po převozu do Čech započalo přípravné řízení. V tom žena například tvrdila, že byla svazována ostnatými dráty, pálena cigaretami, či že jí do břicha byly strkány nejrůznější předměty. Znalec z oboru zdravotnictví soudního lékařství MUDr. Michal Zelený odhalil ale něco zcela jiného.

Podcastová minisérie, kterou si pro vás připravil Blesk a Insta Crime Podcast, podrobně mapuje hrůzný případ známý jako kuřimská kauza. Hlavním tématem sedmého dílu je verze vlastního příběhu Barbory Škrlové. Ta samu sebe v přípravném řízení prezentovala jako mučednici. Dle jejích slov byla prý nucena jíst z podlahy se zavázanýma rukama, stravovat se počůraným jídlem nebo zvratky a za práci v Paprsku nebrala žádnou výplatu.

Video  Kuřimská kauza, díl 7: Znalec odhalil tajemství Barbory Škrlové  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Škrlová po svém zadržení tvrdila i to, že byla týraná za pomocí provazů, švihadel, žiletek nebo nožů. Žena uvedla, že byla zneužívaná různými zákazníky. „Odvezli mě za Brno, dali mi injekci a zamkli mě na chatě. Čekala jsem na zákazníka. Zažila jsem jich pět, šest. Sahali mi po celém těle, strkali mi prsty a ruce mezi nohy až do břicha. Bolelo mě to. Krvácela jsem,“ uvedla Škrlová.

 

Stopy po plastické operaci 

Moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza a Petra se pro odpovědi na své otázky ohledně tehdejšího ženina zdravotního stavu vydaly do brněnského Ústavu pro soudní lékařství Masarykovy Univerzity, kde vyzpovídaly MUDr. Michala Zeleného. Ten byl ve věci přibrán jako znalec z oboru zdravotnictví a soudního lékařství a Barboru Škrlovou vyšetřoval po jejím zadržení. „Působila na mě tiše, byla velmi submisivní,“ sdělil moderátorkám v rozhovoru.

Přiznal, že zranění, o kterých Škrlová v přípravném řízení mluvila, neodpovídala jejímu popisu. „Přesně jsem věděl, že spousta těch jizev je po plastické či chirurgické operaci. Tak jsem to popsal i ve znaleckém posudku,“ uvedl Zelený. V rozhovoru dále přiznal, že žádné stopy po týrání či pálení cigarety na těle Škrlové nezaznamenal.

Její chování bylo účelové?!

Z gynekologické zprávy navíc vyplynulo, že Barbora Škrlová byla v roce 2008, kdy k její prohlídce došlo, stále panna. Brutální sexuální zneužívání, jak jej žena popisovala, bylo dosti nepravděpodobné. Další znalci z oboru psychologie a psychiatrie navíc u Škrlové uvedli, že její intelekt se pohybuje v pásmu dobrého průměru, a že se z její strany jedná o účelovou, vědomou a aktivní manipulaci.

Grafický přehled osob z Kuřimské kauzy. Grafický přehled osob z Kuřimské kauzy. | Blesk

Znalecké zkoumání navíc u Škrlové prokázalo poruchu chování ve smyslu sadomasochistických tendencí, což potvrdil i nález mnoha DVD se záznamy lesbického sadomasochistického porna při domovní prohlídce. Žena navíc v testu vykazovala pozitivní reakce na hrůzné sexuální podněty. Jedním z nich byly záběry na škrcené děti!

Více informací o jednom z jedné z nejtajemnějších kauz Česka se dozvíte v sedmé epizodě podcastové série Kuřimská kauza, které ve spolupráci Blesku a Insta Crime Blogu vychází celé léto:

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání