Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hrůza na Olomoucku: Matka (24) zavraždila svou desetiměsíční holčičku?! Nezvládla prý její pláč

Policie (ilustrační foto)
Policie (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, inf - 
10. srpna 2023
15:17

Mladá matka podle policie zavraždila na Olomoucku svou desetiměsíční dceru. Čtyřiadvacetiletá žena zpočátku jakékoliv násilí vůči dceři popírala, při následném výslechu se ale kriminalistům k zavraždění dítěte přiznala. Podle policie šlo o zkratkovité jednání, když nemohla plačící dítě utišit. Za vraždu dítěte jí hrozí až výjimečný trest, informoval ve čtvrtek ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Tragédie se stala v pondělí, kdy byli policisté přivoláni k úmrtí desetiměsíčního dítěte v obci na Olomoucku. „Přivolaný lékař na místě po marné resuscitaci konstatoval úmrtí kojence. Matka uvedla, že ráno v postýlce našla dcerku, která nedýchala. Ihned proto přivolala záchrannou zdravotnickou službu. Policistům se událost zdála podezřelá a přivolali olomoucké kriminalisty,“ uvedl policejní mluvčí.

Kriminalisté nařídili soudní pitvu, žena se nakonec po výslechu k zavraždění dcery přiznala. „Motivem činu bylo zřejmě zkratkovité jednání ženy, které se nedařilo utěšit plačící dítě. Obviněná žena nebyla v minulosti trestně stíhaná. Pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek v době činu nebyla,“ uvedl Hejtman.

Dodal, že kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Kriminalisté se v Olomouckém kraji zabývali vraždou dítěte naposledy loni na podzim, kdy svého pětitýdenního syna zabila šestadvacetiletá žena ze Šumperska. Olomoucký krajský soud ji za to letos v červnu potrestal 18 lety vězení. Tragédie se stala v Klepáčově, kde žena po porodu žila v ubytovacím zařízení vyčleněném pro ukrajinské uprchlíky. Nezaměstnaná žena svého pětitýdenního syna podle obžaloby fyzicky napadla proto, že dítě neustále plakalo a obžalovaná jej nebyla schopna utišit. Kojence podle vyšetřování nejprve udeřila do hlavy, pak jej opakovaně škrtila a následně mu ponořila hlavu do vody. Syn utrpěl mnohočetná zranění vnitřních orgánů včetně krvácení do mozku a zlomeniny žebra.

binddy ( 13. srpna 2023 00:53 )

Pane bože co to mezi námi žije za zrůdy,pořád někdo někoho přepadává, vraždí a máma svoje dítě zabije,není to první případ, to už je vrchol.

fido2 ( 10. srpna 2023 21:24 )

Ona si to děcko asi udělala sama...xté pohlaví na světě. Nebo, že by mimozemšťan? Ale tady spíš jde o tresty, které za podobný čin dostanou muži a tresty, které dostávají zoufalé ženské.

Romanoo ( 10. srpna 2023 20:22 )

On za to může nějaký muž , myslel jsem , e to udělala ženská ?

fido2 ( 10. srpna 2023 18:56 )

Kdyby to byl muž, výjimečný trest by určitě nedostal. Tak maximálně tři měsíce. Počítá se s tím, že ženská musí vydržet vše.

svetlana62 ( 10. srpna 2023 18:20 )

...to je šílený...fakt si nikdo z okolí nevsimnul, že je ženská s nervama v háji?...asi ji nikdo nepomohl a ji ruply nervy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání