Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ženu měl zapálit její přítel: Pomoc přijela až po dvanácti hodinách

Autor: fik - 
29. července 2023
07:27

Osmatřicetiletou ženu měl v Bratislavě zapálit její přítel. Hasiči v domě, kde se údajně nacházela, hasili oheň, ale přesto se ženě pomoc dostala až po dvanácti hodinách. Momentálně je v nemocnici a lékaři jí velké naděje nedávají. Okolnosti případu jsou zatím nejasné. 

Minulou sobotu okolo půlnoci měl ženu v Bratislavě zapálit její přítel. Tragická událost se měla stát v opuštěné budově, kde přebývají lidé bez domova v městské části Rača. Motiv je zatím nejasný. 

V budově také hořela jedna místnost v prvním patře. Na místo byli přivoláni hasiči, avšak žena se v budově v čase zásahu nenacházela. Hasiči odmítají možnost, že by si ženy nevšimli. 

„Hasiči požár zlikvidovali prostřednictvím dvou proudů vody. Následně vykonali kontrolu i druhého patra, kde nenašli žádná další ohniska. V čase zásahu hasičů na místě nebyla nalezena ani žádná další osoba,“ informoval mluvčí Hasičského a záchranného sboru v Bratislavě Štefan Koči. 

Kde se žena měla nacházet v době požáru a zda byla schopná odejít a poté se vrátit na místo události, je předmětem vyšetřování. Pomoc jí byla zavolána až po dvanácti hodinách trápení a podle informací Noviny.sk není vyloučeno, že ten, kdo pomoc přivolal, je zároveň ten, kdo ženě ublížil. 

„Policie nás kontaktovala na tísňové lince 155 s tím, že popálená žena potřebuje pomoc. Hned jsme k ní vyslali záchranáře,“ sdělila Alena Krčová, mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotnické služby.

Ženu záchranáři převezli do Všeobecné univerzitní nemocnice v Bratislavě. Její stav je momentálně velmi vážný, selhávají jí ledviny, nadledvinky i dýchací systém a lékaři jí na uzdravení nedávají velké šance. „V neděli k nám byla přivezena pacientka s rozsáhlými popáleninami po celém těle. Aktuálně je v umělém spánku a lékaři dělají vše pro její záchranu,“ vysvětlila Eva Kliská, mluvčí nemocnice. Oběť podle všeho utrpěla popáleniny na více než 50 % těla.

Policie nyní zahájila trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví. Právní kvalifikace skutku se však může ještě změnit. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, kterým se intenzivně zabývají policisté bratislavského okresu, jakékoliv bližší informace k tomuto případu nelze poskytnout,“ dodal Michal Szeiff, mluvčí krajského ředitelství PZ v Bratislavě. 

Video  Žena hořela zaživa. Pomoc přišla až 12 hodin poté, co na jejím těle vzplály plameny  - Reprofoto/TVJOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání