Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie v italském domově důchodců: Při masivním požáru zemřelo 6 lidí, zraněných jsou desítky

Aktualizováno -
7. července 2023
07:49
Autor: ČTK, jel - 
7. července 2023
07:17

Při požáru v domově důchodců v italském Miláně zemřelo v noci na pátek šest lidí a dalších nejméně 68 utrpělo zranění, píše agentura Reuters s odvoláním na italské úřady. Tři lidé jsou podle nich zraněni vážně. Požár, který podle agentury ANSA vypukl kolem 1:20 SELČ, zřejmě způsobila nešťastná náhoda. Zařízení s pečovatelskou službou má podle italských médií celkem 210 lůžek.

Požár se podle serveru listu Corriere della Sera rozšířil z jednoho z pokojů. Dvě ženy ve věku 56 a 87 let uhořely a další čtyři lidé, 73letý muž a tři ženy ve věku 75, 85 a 84 let, zemřeli poté, co se nadýchali kouře. Mluvčí hasičů Luca Capri agentuře Reuters sdělil, že požár byl uhašen a jeho příčina se vyšetřuje. Tři lidé byli podle něj hospitalizováni v kritickém stavu, 15 osob s vážnými, ale ne život ohrožujícími zraněními a asi 50 osob s lehkými zraněními. Italská média dříve informovala o 81 zraněných.

Na místo dorazil milánský starosta Giuseppe Sala. Novinářům řekl, že se požár podařilo uhasit rychle, ale mnoho lidí se nadýchalo toxických zplodin. Podle prvních zjištění plameny zasáhly část prvního patra, uvnitř budovy v době neštěstí bylo 173 lidí. Okolnosti požáru milánská policie vyšetřuje a ulice před domovem důchodců, který se nachází na jihovýchodě Milána, byla pro dopravu uzavřena.

Video  Výjevy jak z apokalypsy: New York zahalený v toxickém oparu  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání