Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Další hrůza v Chorvatsku: Malý chlapeček (†4) se utopil v řece

Autor: jel - 
15. července 2023
16:55

Ve východochorvatském městě Osijek došlo ve středu k velmi tragické události. Teprve čtyřletý chlapeček se utopil v řece Drávě. Dítě si prý hrálo na voru a propadlo mezi dvěma prkny přímo do vody. Matka a očitý svědek se ho snažili zachránit, bohužel marně.

Tragédie se stala ve středu kolem druhé hodiny v osijecké městské části Donji Grad. Chlapec si podle chorvatských médií hrál na voru, propadl mezi prkny a zmizel pod hladinou. Hrůzu sledovala matka dítěte, která začala okamžitě volat o pomoc. 

„Uklízel jsem terasu, když jsem uslyšel šílený křik, který byl opravdu hlasitý a nepřestával. Vyběhl jsem proto k řece a viděl jsem ženu po pás ponořenou ve vodě,“ popsal událost pro Glas Slavonije svědek Vuk Ognjenović. Dodal, že matka mluvila velmi nesouvisle a on jí příliš nerozuměl. Předpokládal, že v řece je dítě, i když v hlavě doufal, že to tak není.

Muž se vrhl do vody a snažil se chlapečka najít, bohužel neúspěšně. V jeden moment se sám zamotal do bójky a musel pátrání vzdát.

Policejní potápěči prohledávali celou oblast. Tělíčko nebohého dítěte našli až před pátou hodinou. Matka chlapce skončila v péči záchranářů. 

Ve středu zemřela v Chorvatsku také čtyřletá česká holčička, která byla s rodiči na dovolené ve městě Medulin. Dívenka měla mít silné bolesti břicha. Resuscitovali ji asi hodinu, avšak marně. Proč zemřela, zatím není jasné.

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Chorvatsku  - Videohub
Video se připravuje ...

trintin ( 15. července 2023 18:53 )

Malý chlapeček (†4) se utopil v řece?? Jako obvykle zmanipulovaný článek, kde ještě chybí, kolik horníků zemřelo v závalu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání